Na sceni CKM-a: 31. oktobra premijera predstave Prah

- Advertisement -

Predstava Prah, novi projekat Altteatara u koprodukciji sa Centrom za kulturu Općine Centar Sarajevo, premijerno će biti izvedena 31. oktobra na teatarskoj sceni Jelićeva – CKM.

Dramu „Prah“ mađarskog autora Györgya Spiróa, režira Miralem Zupčević, a u glavnim ulogama bračnog para koji živi na rubu materijalne i moralne egistencije publika će gledati dvoje vrsnih glumaca: Gordanu Boban i Mirsada Tuku.

Ova drama s elementima komedije, u kojoj se jedna obična porodica svakodnevno suočena sa siromaštvom i čamotinjom, iznenadno susreće sa neočekivanim bogatstvom – glavnim dobitkom na lotu, donosi mnogo samorazotkrivanja. Likovi prolaze kroz katarzu koja im pomaže da otkriju vlastitu suštinu, kao i suštinu međusobnog odnosa.

PROČITAJTE JOŠ:  Grupa ZAR 15. aprila predstavlja pjesmu "Žurim" na kojoj su ugostili legendarnog Brunu Langera

„Naša postavka ovog vrlo popularnog dramskog teksta je specifična po tome što je akcenat na glumačkoj igri, na filigranski građenim karakterima koje nose dvoje vrsnih glumaca. U svemu tome značajnu ulogu ima i to što je režiser predstave Miralem Zupčević, po vokaciji i sam glumac te profesor glume“, kazao je Slaven Vidak, direktor produkcije Altteatar i najavio kako publiku očekuje čitava paleta emocija, iskrene tuge ali i smijeha.

PROČITAJTE JOŠ:  Vrijeme u BiH: Evo kakve se temperature očekuju sutra

Pa iako svi znamo da „para vrti tamo gdje burgija ne može“ u ovoj predstavi će biti postavljeno pitanje da li zaista novac može riješiti naše istinske probleme.

Scenografiju i kostimografiju potpisuje Adisa Vatreš, muziku Irena Popović Dragović, a dizajn plakata Naida Begović Čelik.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Na parkingu u Hrvatskoj snimio kukca jezivog izgleda: Zna li neko koja je ovo životinja?

Na popularnoj društvenoj mreži Reddit, često nailazimo na zanimljive...

(VIDEO) U zagrebački tramvaj ušla Dubioza kolektiv i napravila show

Dubioza kolektiv iznenadila je Zagrepčane svirkom u tramvaju. Na okretištu...

(VIDEO) Adi Šoše objavio novu pjesmu i spot i najavio koncert u Sarajevu

Adi Šoše, jedan od najtalentiranijih i najtraženijih pjevača nove...