Najbolja zabava na planini 2. marta uz Trku pozntih ljubitelja Jahorine

- Advertisement -

Trka poznatih ljubitelja Jahorine powered by Mercedes-Benz uz besplatan koncert na otvorenom, besplatno noćno skijanje, besplatan čaj i kuhano vino

Nakon izrazito uspješne organizacije događaja koji je prošle godine okupio veliki broj poznatih ličnosti iz svijeta biznisa, kulture i sporta, ljubitelja skijanja, te drugih zimskih sportova, ovogodišnja, još bolja, Trka poznatih ljubitelja Jahorine powered by Mercedes-Benz bit će održana u subotu, 02. marta 2019. godine, na stazi Poljice.

Organizatori ovogodišnje Trke su kompanija Comtrade, hotel Termag i Olimpijski centar Jahorina koji su za sve posjetioce i učesnike priredili cjelodnevni event koji će započeti tačno u podne nastupom DJ-a, pratećim muzičkim bendom i koncertom fenomenalne gurpe Lexington bend, koja će zabavljati sve prisutne.

U ciljnoj ravnini će se nalaziti pagode u kojima će se prijatelji i sponzori ove manifestacije bliže predstaviti svim prisutnim, a za sve posjetioce će biti upriličena i degustacija toplih napitaka, planinskog čaja i kuhanog vina.

„Jahorina, jedna od najlepših planina Balkana, nakon dužeg perioda stagnacije, posljednjih godinu dana nalazi se u žiži interosovanja, kako u BiH tako i u inostranstvu. Zimska sezona koja je u toku ponos je svih koji su učestvovali u pozitivnim promjenama koje su se dogodile na Jahorini. Danas je 70. dan skijanja na Jahroini, a tek smo na sredini sezone i ovo je najviše zahvaljujući dobroj pripremi i novom sistemu za osnježavanje. Kako bismo osigurali da zimska sezona što više traje, stigao nam je i najnoviji sistem koji pravi snijeg i na 10 stepeni u plusu Snowfactory koji je postavljen na Poljicama. Pored rekordne dužine trajanja, ova sezona se ističe i po rezultatima, u odnosu na sezonu 2017., prihodi od prodaje karata su porasli za 170%, a broj skijaša se povećao za 100%. Ukupni prihodi su veći za 175%, poredeći sa današnjim danom, a u odnosu na cijelu sezonu 2017. premašeni su za 35%. Pored cjelokupnog ulaganja u staze na Jahorini, naš cilj je svakako napraviti i odličnu zabavu na planini tako da Jahorina bude prepoznata kao centar dobre zabave tokom cijele godine, posebno tokom ski sezone. Različitim pojedinačnim eventima, koncertima i sadržajima trudimo se obogatiti ponudu ove olimpijske ljepotice, a Trka poznatih ljubitelja Jahorine kao kruna sezone sadrži sve od navedenog u jednom danu. Stoga želim pozvati sve ljubitelje Jahorine da nam se pridruže i uživaju u cjelodnevnoj zabavi“ izjavio je Dejal Ljevnaić, direktor OC Jahorina.

PROČITAJTE JOŠ:  Pogledajte kako Sarajevo izgleda prvu noć ramazana

Program počinje u podne, a prvi dio trke od 14.00 sati. Prema do sada potvrđenim učesnicima, u Trci će učešće uzeti Bojan Križaj, Franjo Lasić, Branimir Rađenović, Marko Marković, Nenad Šarenac, Mirjana Mauri, Belma Pečanin, Peđa Bajović, Siniša Mihajlović, Damir Smajić, Neven Bošković, Omar Krivošija, Veselin Jevrosimović, Srđan Mijatović, Sejo Sofić i mnogi drugi. A nakon trke, slijedi nastavak koncerta na otvorenom i zabava do kasno u noć. Svi posjetioci će također imati mogućnost uživati u besplatnom noćnom skijanju, koje je za ove potrebe obezbijedio OC Jahorina.

Trka poznatih ljubitelja Jahorine prošle godine izazvala je ogromno interesovanje javnosti. Hotel Termag je ponosan na ideju koju smo realizovali sa našim partnerima u cilju oganizaje jednog ovakvog događaja koji promoviše spot, planinu, ljubav i druženje na jednom mjestu. U cilju nam je da ova Trka postane tradicionalna, te smo se ove godine potrudili da cijelu organizaciju podignemo na veći nivo sa cjelodnevnim sadržajem, a već naredne godine možda i višednevnim. Prijavom na ovogodišnju trku, svi učesnici su ujedno učesnici humanitarne akcije jer je novac od kotizacija namjenjen djeci u Roditeljskoj kući iz Sarajeva. Učesnici imaju obezbjeđenu i kotizaciju za ulazak na VIP zabavu u restoranu Koliba, koja je zatvorenog tipa, posebno organizovana za učesnike Trke, predstavnike medija, sponzore i prijatelje trke, a sve prisutne će zabavljati Dejan Matić. Posebno se zahvaljujemo svim prijateljima projekta bez kojih realizacija ove manifestacije ne bi bila ista. Projekat su prepoznali i podržali: Mercedes Benz, m:tel, Petrol, Prointer, Philips, Fujitsu, Sarajevski Kiseljak, Sarajevska pivara, Turistička organizacija grada Istočno Sarajevo, GoPro, Drina Osiguranje, Plantaže 13.jul, Up trend marketing, Zlatara Sofić, Comprex, Kibe Mahala, Zlatiborac“, izjavio je Nemanja Vučetić, direktor marketinga u hotelu Termag.

Trka će se odžati u dva dijela tokom dana, a svi zainteresovani za prijave mogu izvršiti popunjavanjem kratkog prijavnog obrasca na web stranici www.trkapoznatih.com . Broj prijava je ograničen stoga organizatori apeluju da svoju registraciju izvršite što prije.

PROČITAJTE JOŠ:  Hanka Paldum o bajramskom koncertu u Mostaru, ramazanu, Abdulahu Sidranu...

„Kompanija Comtrade koja posluje od 1991. godine, svoj poslovni put započela je kao distributer računarske opreme, a danas prvenstveno izvozi znanje klijentima u Americi, Zapadnoj Evropi, Aziji i Australiji. Sa više od 2.000 softverskih inženjera, kompanija pravi softverska rješenja i pruža IKT i konsalting usluge vodećim kompanijama u svijetu. Partnerstva sa preko 30 vodećih tehnoloških kompanija u svijetu su dugogodišnja, a klijenti dolaze iz raznih industrija. Da nije rad sve sto znamo, već i dobra zabava usmjerena na sportske aktivnosti i rekreaciju, uz odličan B2B networking, po drugi put svjedoči Trka poznatih čiji smo ponosni organizatori“, izjavila je Ema Delalić, marketing manager, Comtrade Distribution.

Također, svi pratioci facebook grupe Trka poznatih, imat će priliku da do 25.2.2019. godine, učestvuju u nagradnom konkursu „Najljepša zimska fotografija“, i time osvoje izuzetno vrijedne nagrade.

Tea Feriz, marketing koordinator ispred brenda GoPro na press konferenciji obratila se prisutnim i saopštila raspored dešavanja za 02.03.2019. „U 12.00h nas na terasi restorana Koliba očekuje mini zabava uz DJ-a i dijeljenje markera za takmičare. Zatim u 13.00h DJ zabava se nastavlja na otvorenoj sceni, sve do 14.00h kada će manifestaciju otvoriti promotori Trke. Ovogodišnji voditelji programa su dva izuzetna stand up komičara Hazim Mujčinović i Peđa Bajović, te će nas oni uz mnogo zabave i smjeha provesti kroz prvi dio trke koja počinje od 14.00h“, rekla je Feriz.

Program se nastavlja uz koncert grupe Lexington band, te će nakon prvog bloka uslijediti i nastavak trke poznatih i dodjela nagrada i priznanja. Koncert će se nadalje nastaviti do dugo u noć, dok će se u Kolibi u isto vrijeme odvijati i VIP zabava.

„Izuzetno smo ponosni da smo ove godine uz Trku poznatih ljubtelja Jahorine. Nestpljivo očekujemo drugi mart jer dobra zabava neće izostati“, rekao je Bojan Vasković, frontman grupe Lexington, te se zahvalio organizatorima na pozivu i ukazanoj prilici.

Milorad Ostojić, direktor prodaje Mercedes-Benz istakao je kako kompanija Mercedes-Benz već duže vremena dio svojih promotivnih aktivnosti provodi na Jahorini te da im je posebna čast da budu najveći sponzor  jednog odlično koncipiranog eventa kakav je Trka poznatih ljubitelja Jahorine.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Veliki interes za koncert muzičke dive Josipe Lisac u Sarajevu

Rasprodano je već pola kapaciteta dvorane Bosanskog kulturnog centra...

Hanka Paldum o bajramskom koncertu u Mostaru, ramazanu, Abdulahu Sidranu…

Prva dama bh. estrade Hanka Paldum uveliko se priprema...

Muzička diva Josipa Lisac 11. maja u BKC-u u Sarajevu

Pedeset godina albuma "Dnevnik jedne ljubavi" jubilej je koji...

Latif Moćević gost na koncertu svjetske zvijezde Mahera Zaina u Zetri

Maher Zain, jedan od najboljih svjetskih izvođača duhovne muzike...