Najveće eSport dešavanje u BiH: Veliko League of Legends finale u Banjaluci

- Advertisement -

Banja Luka u subotu 2. novembra od 14 sati u Domu omladine postaje centar balkanske eSport scene.

Po prvi put će se veliko bh. finale Red Bull Player One u planetarno popularnoj igri League of Legends (LoL) održati u BiH. Pobjednik iz Banjaluke dobija kartu za veliko svjetsko finale koje se održava u Brazilu.

Mjesec dana su trajali okršaji na online LoL mapama, gdje je svoje vještine odmjerilo više od 150 gejmera. Na kraju, osam najboljih amaterskih igrača stiže na veliko finale u grad na Vrbasu. 

Po tri takmičara iz Banjaluke i Sarajeva, te dvojica iz Tuzle, ukrstiće miševe i tastature u borbi za titulu šampiona i jedinstvenu nagradu – put u brazilsku metropolu Sao Paolo na svjetsko finale, sa svim pokrivenim troškovima.

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Adi Šoše objavio novu pjesmu i spot i najavio koncert u Sarajevu

Najveće eSport dešavanje ove godine u BiH neće, međutim, ponuditi samo vrhunske LoL partije i atmosferu najvećih turnira u video-igrama. Posjetioci će moći da posjete i Kooking zonu, kutak Doma omladine koji će ponuditi zabavu gejmerima svih uzrasta, ali i priliku da i sami pokažu svoje umijeće na različitim gejming mašinama i sa sobom odnesu poklone. Ulaz na sve ove sadržaje biće potpuno besplatan.

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) U zagrebački tramvaj ušla Dubioza kolektiv i napravila show

Red Bull Player One je globalno LoL takmičenje u kojem ove godine učestvuje čak 28 država. Među njima se, uz podršku Kuvo TV tima i zvaničnog monitor partnera AOC, prvi put našla i BiH. Ovaj događaj će tako biti veoma značajan iskorak za razvoj domaće gejming i eSport scene, koja je na svjetskom nivou već uveliko dostigla vrijednost i popularnost filmske, muzičke, ali i sportske industrije.  

Sve informacije o Red Bull Player One BiH dostupne su na web stranici te zvaničnom turnirskom Discord kanalu i Facebook eventu.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Na parkingu u Hrvatskoj snimio kukca jezivog izgleda: Zna li neko koja je ovo životinja?

Na popularnoj društvenoj mreži Reddit, često nailazimo na zanimljive...

(VIDEO) U zagrebački tramvaj ušla Dubioza kolektiv i napravila show

Dubioza kolektiv iznenadila je Zagrepčane svirkom u tramvaju. Na okretištu...

(VIDEO) Adi Šoše objavio novu pjesmu i spot i najavio koncert u Sarajevu

Adi Šoše, jedan od najtalentiranijih i najtraženijih pjevača nove...