Napredna muzička konferencija BAM – C u Betonskom bunkeru

- Advertisement -

U godini u kojoj MOMA (Muzej Moderne Umjetnosti u NEW YORKU) odaje počast jugoslovenskoj arhitekturi kroz 6mjesečnu izložbu na uspomenu Betonske Utopije, ovaj projekat dovodi brutalnu arhitekturu u novi kontekst. Budućnost.

BAM – C (Balkan Advanced Music Conference) biće održana u periodu od 25.-27. aprila 2019 godine.

Tom prilikom Sarajevo će u svom monumentalnom Betonskom bunkeru – zgradi bivšeg Međunarodnog RTV Centra (ZOI 84) ugostiti regionalne komšije i internacionalne prijatelje, brojne stručnjake koji prkose gravitaciji decenijama i uspješno ostavljaju svoj trag.

Tematika programa će biti zasnovana na svojevrsnoj retrospektivi do sada postignutog u muzičkoj industriji, sa akcentom na nasljedstvo od Novog Vala 60-tih godina pa sve do danas, kao i na post-konfliktni dolazak RAVE kulture koja je svojim utjecajem i opšteprisutnošću izbrisala sve različitosti i privremene barijere/granice balkanskih naroda.

PROČITAJTE JOŠ:  Grupa ZAR 15. aprila predstavlja pjesmu "Žurim" na kojoj su ugostili legendarnog Brunu Langera

“Nakon 3 godine planiranja i pomnog mapiranja zdravog i kvalitetnog regionalnog potencijala iz svijeta napredne muzičke scene, odlučili smo okupiti najmarkantije ličnosti koji su bili pioniri i pokretači sub-kultura, kreirali klubske noći, festivale, labelove, započeli micro-incijative koje su prerasle u big-time movemente, te ostavili neizbrisiv trag na kompletan razvoj scene i njenog širenja na Balkanu i van njegovih granica.” Izjavio je organizator konferencije Mersel Bujak (BAM-C Ideatekt).

Balkan Advanced Music Conference
Balkan Advanced Music Conference

BAM-C je prilika za sve koji stvaraju, doprinose i razvijaju napredne muzičke tokove da prisustvuju, promovišu i saznaju više o do sada neispričanim pričama vezanim za naprednu muziku na Balkanu i šire.

Tim povodom ova buduća platforma je otvorena za sve stvaraoce, autore, muzičare, DJ-eve, producente, promotere i ostale profesionalce pripadnike kreativnih industrija kojima uobičajne metode poslovanja, komuniciranja i umrežavanja nisu dovoljne.

Cilj konferencije je da preraste u platformu koja će angažuje, povezuje, promoviše i savjetuje međusektorske zainteresovane strane kako bi gradovi Balkana ostali i postali plodno tlo za kreiranje novih programskih sadržaja.

PROČITAJTE JOŠ:  Dean Kotiga prvi put u Tuzli: Kvizmajstor je gost Sajma kafe i čokolade

Promovisanjem noćne ekonomije kao nove grane industrije, zagovaranjem za pametnu aktivaciju lokacija od kulturno-historijskog značaja i započinjanjem razvijanja strategije za rebrendiranje i bolje pozicioniranje naprednih muzickih autora sa balkana na internacionalnom nivou samo su neke od smjernica za BAM-C agendu.

Konferencija će se realizovati uz koprodukcijsku podršku mnogobrojnih partnera na čelu sa BHRT-om i Muzičkom produkcijom BHRT-a.

Rezervišite ulaznicu na vrijeme

BAM-C je koncipirana kao B2B konferencija te stoga predlažemo da za premijerno izdanje izvršite pred-rezervaciju ulaznice putem web stranice kako bi bili dijelom 250 odabranih gostiju za prvo izdanje Balkan Advanced Music – Conference.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

(VIDEO) Jedna tiha i kišna sarajevska večer bez pješaka i vozača

Današnje nevrijeme, koje je naišlo poslije sparine i sunca,...

Vrijeme u BiH: Evo kakve se temperature očekuju sutra

U Bosni i Hercegovini sutra se očekuje sunčano vrijeme....

(VIDEO) Edi Hadžiahmetović za 21. rođendan objavio spot i pjesmu “Šalji piće”

Mladi pjevač Edi Hadžiahmetović objavio je spot za svoju...