Novogodišnji Life vodič – Sarajevo, Bihać, Mostar, Zenica, Tuzla, Beograd, Zagreb, Budva, Split, Dubrovnik

- Advertisement -

Nova godina je pred vratima i krajnje je vrijeme za konačnu odluku, kako i gdje dočekati 2019.  

Prije glavnog dočeka ide još jedan vikend, što je idealna prilika da se zagrijete pred samu novogodišnju noć, a ujedno i spojite pet (možda i šest) dana odlične zabave.

Sve je spremno, a ponuda je bogata i raznolika, pa u skladu sa tim tu je LIFE vodič koji kao i svaki put donosi preporuke za najbolju zabavu u Sarajevu, Banja Luci, Mostaru i Tuzli.

Pošto će mnogi od nas novogodišnju noć iskoristiti kao povod za odlazak u neku od susjednih država, izdvajamo i šta vas to čeka ukoliko završite na nekom od javnih dočeka u Beogradu, Zagrebu, Budvi, Splitu ili Dubrovniku.

Posljedne izdanje Out Of Office – Afterwork Clubbing-a u 2018. godini održat će se u petak u Avaz Twist Toweru od 17h uz DJ ekipu Bonjasky, G. Edd i Menso.

Noć će se nastaviti u sličnom ritmu u klubu Silver & Smoke sa popularnim After Affair dvojcem na još jednom all nighteru.

U klubu Trezor na repertoaru je Decibel party sa odličnim line-upom koji čine Steve Bicknell, TKNO, i Q’le.

Posljednja subota u 2018. godini obećava lud provod uz prgršt dešavanja. U BKC-od 13 do 24h održat će se treći po redu Craft Block – Winter Edition koji će u atriumu i foajeu BKC-a okupiti zanate iz naše zemlje.

Tako će na jedan dan, renovirani prostor BKC- a biti pretvoren u zanatski bazar, a ugostit će preko 20 izlagača koji stvaraju novu generaciju proizvoda i rukotvorina na bh. tržištu.

Fokus događaja bit će domaće craft pivare koje postaju sve popularnije, pa će tako posjetioci moći isprobati preko 40 različitih vrsta bosanskohercegovačkih craft piva.

Interesantan će biti i gastro kutak unutar ovog događaja, a posjetioci će moći probati delicije iz nekih od najpopularnijih restorana i cateringa u gradu.

PROČITAJTE JOŠ:  Vrijeme u BiH: Evo kakve se temperature očekuju sutra

Za dobar zvuk i atmosferu pobrinuće se poznati sarajevski DJ-evi Mr. Mehikano, DJ Weedad, DJ Zlee Jay i Merakoon.

Za subotu veče najavljen je veliki koncert grupe Zabranjeno Pušenje koji će ovom prilikom proslaviti 35. godina profesionalnog rada.

Ulaz na koncert je besplatan, a uz legendardni bend, kao gosti će nastupiti i Alen Islamović, Damir Imamović, Sassja i Zele Lipovača.

Istu noć sve ljubitelje hip-hopa očekuje omiljena trojka Frenkie, Kontra i Indigo koji će u klubu Underground proslaviti godišnjicu svog posljednjeg albuma Egzil, a ujedno i ispratiti veoma uspješnu godinu za njih sa svojom vjernom publikom.

Klub Silver & Smoke za subotu priprema još jedan Memorybox party na kojem će nastupiti Last 95 iz Beograda i Forniva, a za ljubitelje darkwave i ebm zvuka tu je još jedan Darkwave Electro Goth Night-u u klubu AG.

U novogodišnjoj noći građani Sarajeva i mnogobrojni turisti moći ce uživati u javnom dočeku ispred Vječne vatre gdje će nastupiti popularni pjevač Hari Mata Hari, dok će 1. januara nastupiti grupa Bombaj štampa, predvođena frontmenom Brankom Đurićem Đurom.

Mostarce u petak u caffeu Duradžik očekuje nastup r’n’r benda Foxy Head iz Sarajeva, a subota je rezervisana za Winterville after party u music baru Blam. Novogodisnju noć, građani Mostara dočekat će uz Zabranjeno pušenje.

Popularni banjalučki klub Fabrique za posljednji vikend u ovoj godini najavljuje nastup Zrilić Srđana u petak, a u subotu će nastupiti Robert S. i Radujković na još jednom Restricted/CandyCrush partiju.

Istu noć, u KSET-u će nastupiti Kristijan Shoomadisco Klačar iz Kragujevca koji će prisutne počastiti, all vinyl setom, a njegov muzički opus obuhvata sve od od jazza, preko funka i disca, pa sve do novih, pažljivo odabranih primjeraka novije elektronske plesne kulture.

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Pjevačica Sabina Dodik: Zeničanka koja svira klavir i violinu oduševila obradom hita Šemse Suljaković

I caffe bar Eklektik u subotu priprema odličan program sa modern jazz banjalučkim umjetnikom Albert B.Savićem koji će po prvi put istovremeno nastupiti za DJ pultom i saksofonom uživo.

[OTKAZANO] U novogodisnjoj noći i naredna dva dana na Trgu Krajine prisutne će zabavljati regionalne muzičke zvijezde Željko Samardžić, Haris Džinović i Željko Joksimović. [OTKAZANO]

Ni u ostalim bosanskohercegovačkim gradovima neće izostati novogodišnje veselje na otvorenom, pa će tako u Tuzli na Trgu slobode nastupiti Plavi Orkestar i FM Jam ekipa predvođena Frenkijem, a u Bihaću građani će u novu godinu ući uz zvukove grupe Zoster.

I Zenica priprema dvodnevnu novogodišnju feštu, a u periodu od 30-31. decembra zeničane će zabavljati Crvena Jabuka, Amel i Kice i Enes Begović.

Naravno, i gradovi u ostatku regije nude pregršt provoda i kvalitetne koncerte na otvorenom.

Nova godina – Beograd, Zagreb Split, Budva

Beograd, Srbija , arhivska fotografija
Beograd, Srbija , arhivska fotografija

Program javnog dočeka Nove godine u Beogradu trajaće tri dana, a u tom periodu ispred Narodne skupštine nastupit će Bajaga i Instruktori, Haris Džinović, Saša Kovačević, Dejan Petrović, Rudimental, SARS, britanski sastav Stereo MC’s, Rasta, Gramofondžije, Senidah, Disciples i mnogi drugi.

Zagreb, Hrvatska - arhivska fotografija
Zagreb, Hrvatska – arhivska fotografija

Grad Zagreb sada već tradicionalno do posljednjeg trenutka skriva imena izvođača koji će nastupati za javni doček na Trgu bana Josipa Jelačića, a publiku na dubrovačkom Stradunu u 2019. uvest će Nina Badrić i Tony Cetinski.

Splitskom Rivom u novogodišnjoj noći odjekivat će domaći hitovi splitskih izvođača Jasmina Stavrosa i grupe Magazin.

Pjevač Dino Merlin biće glavna zvijezda novogodišnjeg dočeka u Budvi, a javni dočeci biće organizovani i u ostalim gradovima Crne Gore uz imena poput Darka Rundeka, Bombaj Štampe, Ane Rucner, Damira Urbana, Željke Joksimovića i mnogih drugih.

Gdje god bili, sretnu i uspješnu Novu želi vam life.ba

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

(VIDEO) Jedna tiha i kišna sarajevska večer bez pješaka i vozača

Današnje nevrijeme, koje je naišlo poslije sparine i sunca,...

Vrijeme u BiH: Evo kakve se temperature očekuju sutra

U Bosni i Hercegovini sutra se očekuje sunčano vrijeme....

(VIDEO) Edi Hadžiahmetović za 21. rođendan objavio spot i pjesmu “Šalji piće”

Mladi pjevač Edi Hadžiahmetović objavio je spot za svoju...