Novogodišnji koncert Bečke filharmonije

- Advertisement -

Tradicionalni novogodišnji koncert Bečke filharmonije održaće se 1. januara 2019. godine u „Zlatnoj dvorani“ Bečkog muzičkog društva u 11.15 sati.

Bečkom filharmonijom će prvi put dirigovati Christian Thielemann. Ovaj poseban događaj pratiće uživo 40 miliona ljudi u više od 90 zemalja širom svijeta.

Orkestar će izvesti djela kompozitora iz porodice Strauss: sina Johanna Straußa, Eduarda i Josefa Straußa kao i kompozicije sina Josefa Hellmesbergera i Carl Michael Ziehrera.

Cvjetni aranžmani se, kao i do sada, planiraju u saradnji sa Bečkim gradskim vrtovima.

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Legendarni Bruno Langer o saradnji sa grupom ZAR: Drago mi je što sam gost na pjesmi "Žurim", svi živimo rock'n'roll

Uz pomoć glavnog baštovana i njegovog tima gradski vrtovi će Zlatnu dvoranu Bečkog muzičkog društva ispuniti najrazličitijim vrstama cvijeća.

Budući da je za ove aranžmane neophodna velika stručnost i dugogodišnje iskustvo, glavni cvjećar će sa svojim timom već 27. decembra započeti pripreme za ovaj veliki kulturni događaj.

Zbog posebnog interesovanja publike karte za novogodišnji koncert Bečke filharmonije ranije su rasprodate, a jedino se mogu dobiti ukoliko vas „izvuku“.

PROČITAJTE JOŠ:  Dean Kotiga prvi put u Tuzli: Kvizmajstor je gost Sajma kafe i čokolade

Naime, kako bi ljubitelji muzike iz svih krajeva svijeta imali jednake šanse da nabave karte, na web stranici Bečke filharmonije (http://www.wienerphilharmoniker.at/new-years-concert/ticket-information) organizovana je lutrija još početkom 2018. godine kada se i izvlače sretni dobitnici.

Na isti način od 1. do 28. februara 2019. godine svi zainteresovani mogu da se prijave za sljedeću lutriju za novogodišnji koncert, 1. januara 2020. godine.

Foto: © wienerphilharmoniker.at

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Gdje će Bosanci i Hercegovci dočekati prvomajske praznike i šta kažu o cijeni janjetine

Bosanci i Hercegovci vrše posljednje pripreme za prvomajske praznike....

Preminuo akademik Dževad Jahić

Dževad Jahić, bosanskohercegovački lingvist, pjesnik i akademik, preminuo je...

Na parkingu u Hrvatskoj snimio kukca jezivog izgleda: Zna li neko koja je ovo životinja?

Na popularnoj društvenoj mreži Reddit, često nailazimo na zanimljive...

(VIDEO) U zagrebački tramvaj ušla Dubioza kolektiv i napravila show

Dubioza kolektiv iznenadila je Zagrepčane svirkom u tramvaju. Na okretištu...