Obilježeno pet godina projekta JM Streetshirts

- Advertisement -

 Jägermeister spojio različite vidove subkultura

 Inspirisan streetwearom i urbanim subkulturama, Jägermeister je prije pet godina pokrenuo projekt JM Streetshirts. Projekt je, od prve godine, namijenjen fanovima ovog brenda, kao i ljubiteljima ulične mode, dok se njegova posebnost i osebujnost ogleda u suradnji s istaknutim bosanskohercegovačkim umjetnicima i streetwear brendovima. Tako su, pronalazeći nadahnuće u uličnoj kulturi i minimalističkom dizajnu, brendovi Molimao i Revolt Clothing kreirali jedinstveni vizuelni identitet kroz nosive komade odjeće, dok je Frenkie, jedan od najpoznatijih bh. repera inspiraciju za svoj rad pronašao u ikoni svjetske hip hop scene, Notoriousu B.I.G.-u.

Umjetnik i slikar Rikardo Druškić je na inspirativan i maštovit način “uhvatio” duh Jägermeistera, a Enis Čišić, strip crtač je kroz svoj dizajn dao narativ unutar statične slike. Njegove ilustracije u korijenu imaju fantasy žanr i naučnu fantastiku.

PROČITAJTE JOŠ:  Kad se jedna vrata zatvore druga se otvore: Ne osvrći se

O svojim iskustvima o radu na projektu JM Streetshirts, stavu, motivaciji, elementima koji su utjecali na njihovo stvaralaštvo, govorili su i potpisnici dizajna prethodnih kolekcija u dokumentarnom videu, koji je premijerno prikazan zvanicama u Sarajevu, a potom i svim ljubiteljima ulične mode na društvenim mrežama Jägermeister BiH.

Pogledajte i JM Streetshirts dokumentarni video

Street art kultura današnjice predstavlja nesputan, inovativan, maštovit i kreativan način izražavanja umjetnika. Kroz svoj vizualni izričaj, street artisti svijet prikazuju na drugačiji način, oslikavajući svakodnevni prostor i dajući mu novu dimenziju, čiju svježinu, inovativnost i maštovitost već godinama prepoznaje Jägermeister.

PROČITAJTE JOŠ:  Hanka Paldum o bajramskom koncertu u Mostaru, ramazanu, Abdulahu Sidranu...

 

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Hanka Paldum o bajramskom koncertu u Mostaru, ramazanu, Abdulahu Sidranu…

Prva dama bh. estrade Hanka Paldum uveliko se priprema...

Muzička diva Josipa Lisac 11. maja u BKC-u u Sarajevu

Pedeset godina albuma "Dnevnik jedne ljubavi" jubilej je koji...

Latif Moćević gost na koncertu svjetske zvijezde Mahera Zaina u Zetri

Maher Zain, jedan od najboljih svjetskih izvođača duhovne muzike...

(VIDEO) Komuna pjesmom “Samo ljubav je pobjeda” najavila istoimeni album

"Samo ljubav je pobjeda" poručuje rock grupa Komuna u...

Kad se jedna vrata zatvore druga se otvore: Ne osvrći se

Ponekad ti Milostivi zatvori neka vrata jer je vrijeme...