Održan prvi Teqvoly Winter Poli Cup na Bjelašnici

- Advertisement -

Na Bjelašnici je u subotu 16. januara održan prvi svjetski Teqvoly turnir na snijegu, a uz sjajnu atmosferu i odličnu igru ova vrsta manifestacije privukla je i veliki broj takmičara i takmičarki.

Za prvi Teqvoly turnir na snijegu bilo je prijavljeno 20 ekipa. Što se tiče formata, prvih pet ekipa iz svake grupe su osigurale prolazak dalje, uz to da je jedna ekipa direktno prošla u polufinale na osnovu primljenih poena. Svaki meč se igrao do 11 poena na dva dobijena seta, a na kraju se takva vrsta formata ispostavila kao pun pogodak.

Vrhunac igre desio se u polufinalnim utakmicama kada su takmičari i takmičarke uz velike sniježne padavine podigle atmosferu do usijanja te fantastičnim potezima i istaknutim takmičarskim duhom priredili zanimaciju za sve prisutne.

U velikom finalu pobjedu i glavnu nagradu su osvojili Mirza Mašić i Amna Neimarlija, nakon tri seta igre i pobjedom rezultatom  2:1. Najizvjesnija utakmica turnira je ispraćena brojnom publikom koja je svjedočila koliko mješavina sportova može biti uzbudljiva i atraktivna.

PROČITAJTE JOŠ:  Eldin Huseinbegović pred koncerte: Zahvaljujući muzici putujem širom svijeta i upoznajem nove narode i kulture

“Drago nam je što smo prisustvovali prvom turniru ovog tipa na snijegu, a još više što smo i na taj neki način mi prvi osvajači na svijetu. Ponosni smo što se ovakva manifestacija održala u BiH i što smo mogli biti dio ovog događaja te uživati u sportu i pomalo netipičnoj igri koja se pokazala kao pun pogodak”, istakli su u zajedničkoj poruci pobjednici Teqvoly Winter Poli Cup-a.

PROČITAJTE JOŠ:  Na parkingu u Hrvatskoj snimio kukca jezivog izgleda: Zna li neko koja je ovo životinja?

Naredni Teqvoly turnir će se održati na Jahorini 13.02.2021, a kao što je to slučaj bio na Bjelašnici gdje je održan prvi događaj ovog tipa, organizatori opet očekuju dobru zabavu koja se pokazala da i u ovim životnim i sportskim okolnostima može dovesti do istinskog spektakla i užitka za gledanje.

Organizatori su se na kraju zahvalili svim posjetiocima, takmičarima i sponzorima na podršci i učešću, kao i maksimalnom poštivanju epidemioloških mjera što je bilo od krucijalnog značaja.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli TEQVOLY BOSNIA & HERZEGOVINA (@teqvoly.bih)

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Preminuo akademik Dževad Jahić

Dževad Jahić, bosanskohercegovački lingvist, pjesnik i akademik, preminuo je...

Na parkingu u Hrvatskoj snimio kukca jezivog izgleda: Zna li neko koja je ovo životinja?

Na popularnoj društvenoj mreži Reddit, često nailazimo na zanimljive...

(VIDEO) U zagrebački tramvaj ušla Dubioza kolektiv i napravila show

Dubioza kolektiv iznenadila je Zagrepčane svirkom u tramvaju. Na okretištu...