Općina Ilidža na poznatom izletištu organizuje humanitarnu trku Stojčevac 5K 

- Advertisement -

Prva trka Stojčevac 5K održat će se 25. juna 2022. godine. Osim trke, koja će biti organizovana na poznatom sarajevskom izletištu, za 25. i 26. juni planiran je i bogat kulturno-zabavni program u kojem će moći uživati svi oni koji odluče tog vikenda posjetiti Stojčevac.

U narednih nekoliko dana počet će i zvanične prijave za trku koja će biti humanitarnog karaktera, a zainteresovani za učešće u trci će sve informacije moći saznati na društvenim mrežama (Facebook i Instagram) trke Stojčevac 5K i Općine Ilidža.

Trka 5K tek je jedna od manifestacija koje će se održati na Stojčevcu, koji je u proteklom periodu obnovljen i revitaliziran.

– Bezbroj puta sam već govorio o značaju i ulozi Stojčevca tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu. Govorio sam i koliko je važno da su početne faze revitalizacije Stojčevca uspješno završene, a sada kroz ovu trku želimo dodatno promovosati ovo poznato izletište koje opet polako postaje pravi hit među ljubiteljima prirode i odmora u prirodi – kazao je načelnik Općine Ilidža, Nermin Muzur, te dodao:

PROČITAJTE JOŠ:  Rasprodate sve ulaznice za koncert Latifa Moćevića u Bošnjačkom institutu

– Zbog toga smo odlučili da se 25. juna podno Igmana održi trka Stojčevac 5K koja će imati i humanitarni karakter.

Načelnik Općine Ilidža nije odmah želio otkriti sve detalje vezane za bogat kulturno-zabavni program koji je najavljen za 25. i 26. juni na Stojčevcu, ali je naglasio da će to, uz samu trku, definitivno biti sadržaja za koje vjeruje da će se tradicionalno održavati u ovoj zelenoj oazi.

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Bane Vasić o saradnji sa bh. pjevačem: Koke je fantastičan, "Kafanicu" znaju vrapci na grani

Inače, u proteklom periodu Općina Ilidža je u saradnji sa Ministarstvom saobraćaja Kantona Sarajevo, Direkcijom za puteve KS, Ministarstvom komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite i KJU za zaštićena prirodna područja uložila velike napore u revitalizaciju Stojčevca. U potpunosti su obnovljene sve saobraćajnice na poznatom izletištu, kao i one koje vode do njega, te je nakon 25 godina instalirana i postavljena javna rasvjeta. Uređene su zelene površine, a zasađena su i nova stabla.

Iako su ozbiljne promjene na samom izgledu Stojčevcu lako uočljive, u narednom periodu će ovo izletište biti oplemenjeno s mobilijarom koji bi svim posjetiocima, posebno mlađim generacijama, trebao biti dodatni sadržaj za odmor i rekreaciju.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Veliki interes za koncert muzičke dive Josipe Lisac u Sarajevu

Rasprodano je već pola kapaciteta dvorane Bosanskog kulturnog centra...

Hanka Paldum o bajramskom koncertu u Mostaru, ramazanu, Abdulahu Sidranu…

Prva dama bh. estrade Hanka Paldum uveliko se priprema...

Muzička diva Josipa Lisac 11. maja u BKC-u u Sarajevu

Pedeset godina albuma "Dnevnik jedne ljubavi" jubilej je koji...

Latif Moćević gost na koncertu svjetske zvijezde Mahera Zaina u Zetri

Maher Zain, jedan od najboljih svjetskih izvođača duhovne muzike...