Opera se vraća u Veneciju

- Advertisement -

Poznata venecijanska operna kuća La Fenice ove nedjelje ponovno otvara vrata, nakon što je ta ugledna institucija mjesecima bila zatvorena zbog pandemije korona virusa koja je posebno teško pogodila upravo Italiju.

-Sjajno je to što u nedjelju ponovno krećemo s koncertima uživo pred publikom, rekao je umjetnički voditelj operne kuće Fortunato Ortombina.

Nedjeljnom koncertu moći će prisustvovati 300 osoba. Dvorana ima kapacitet 1000 mjesta pa će se publika morati pridržavati strogih pravila o distanci, a nastupit će zbor i orkestar opere.

PROČITAJTE JOŠ:  Grupa ZAR 15. aprila predstavlja pjesmu "Žurim" na kojoj su ugostili legendarnog Brunu Langera

-Koncert je posvećen svim stanovnicima Venecije, gradu i medicinskim radnicima koji se čitavo vrijeme bore protiv covida-19, izjavio je Ortombina.

Na programu je djelo američkog skladatelja Aarona Coplanda “Fanfare za običnog čovjeka” (Fanfare for the Common Man), a zbor i orkestar opere izvest će i djela Claudija Monteverdija, Giovannija Gabrielija i Johanna Sebastiana Bacha.

Osim toga, operne izvedbe trebale bi krenuti slijedeće sedmice. La Fenice je u junu održao nekoliko koncerata bez publike koji su bili emitirani na internetu. 

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Na parkingu u Hrvatskoj snimio kukca jezivog izgleda: Zna li neko koja je ovo životinja?

Na popularnoj društvenoj mreži Reddit, često nailazimo na zanimljive...

(VIDEO) U zagrebački tramvaj ušla Dubioza kolektiv i napravila show

Dubioza kolektiv iznenadila je Zagrepčane svirkom u tramvaju. Na okretištu...

(VIDEO) Adi Šoše objavio novu pjesmu i spot i najavio koncert u Sarajevu

Adi Šoše, jedan od najtalentiranijih i najtraženijih pjevača nove...