[ovako je to bilo] Video: Prvi Garden of Dreams festival u Sarajevu

- Advertisement -

Najiščekivanije muzičko dešavanje ljubitelja elektronske muzike u Bosni i Hercegovini u nedjelju je doživjelo svoju veliku završnicu u bašti teniskih terena Una u Sarajevu.

Piše: Sanja Savić

Sa lineup-om od preko 30 gostiju, koji su sačinjavali neka od trenutno najtraženijih imena svjetske i domaće house/techno scene, i gotovo 40 sati uzastopnog plesa i vrhunske energije, Garden of Dreams festival je ispunio sve ono o čemu se pričalo posljednjih nekoliko mjeseci. 

Proteklog vikenda, Sarajevo je bilo domaćin prvog Garden of Dreams festivala, jedinstvenog muzičkog događaja koji je održan na tri atraktivne lokacije u vidu noćnih indoor partija, kao i onih dnevnih, pod otvorenim nebom.

Festival je otvoren u petak navečer u glavnoj sali Doma mladih, sa nastupima dobro poznatih domaćih snaga Roof AW, Vanyanom i Fornivom, a kao zvijezde večeri nastupili su pionir francuske house scene Oxia i sveđanin Jeremy Olander.

Da vrhunskom provodu kraja još nema ni na vidiku, bilo je jasno već naredni dan kada se rasplesana ekipa Garden of Dreams festivala preselila na svoje prvo open air odredište – svojevrsni simbol grada – brdo Hum ispod repetitora.

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Armin Muzaferija u nedjelju predstavlja pjesmu "Lasto mala": Oda bosanskoj ženi koja donosi pregršt emocija

Na cjelodnevnom druženju pod vedrim nebom, mnogobrojna publika je ispratila nastupe G.Edd-a, čijim setom je i otvoren drugi dan festivala, a potom i vrhunske setove italijanskih velikana Qubice, Olderica i Mesumecija.

Vjerovatno najiščekivaniji nastup drugog dana festivala pripao je fantastičnom Leharu, članu poznate Dynamic porodice, koji je pokupio velike simpatije sarajevske publike na već ranije održanim Garden of Dreams eventima.

Već od 22 sata, plesna povorka se još jednom zaputila u Dom mladih, a elektro groznica subotnje večeri nastavila je uz nastupe DJ Jasmine i Ilije Đokovića, a potom i  Yotam Avnija, Erica Cloutiera i Regala, uz čije setove je publika iza sebe ostavila još jednu neprospavanu noć.

Iako najavljivan kao open air dešavanje u bašti Historijskog muzeja u Sarajevu, posljednji dan festivala je zbog loše vremenske prognoze prebačen na teniske terene restorana Una.

PROČITAJTE JOŠ:  Veliki interes za koncert muzičke dive Josipe Lisac u Sarajevu

Da čak ni novonastale neprilike, pa ni kiša ne mogu pokvariti ovaj dan, još jednom su potvrdili i organizatori, gosti, ali i publika koja je i treći dan neumorno plesala od popodnevnih sati uz Torresa, Murata Uncuoglua, Ruede Hagelsteina i Pionala.

Festival je zvanično zatvoren b2b nastupom Kristijana Molnara i miljenika domaće publike – After Affair dvojca, koji su ovu kišnu nedjelju pretvorli u pravi plesni dan iz snova.

Uporedo uz pomenute nastupe, u sklopu festivala održan je i talents floor u klubu Silver & Smoke na kojem je priliku da se predstave javnosti dobilo 11 neafirmisanih DJ-eva.

Prvo izdanje Garden of Dreams festivala sa sobom je donijelo pravi audio-vizuelni spektakl koji će se još danima prepričavati, a Sarajevo je još jednom pokazalo da je spremno za velika dešavanja svjetskih razmjera, baš u kakvom smo svi uživali proteklih nekoliko dana.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Veliki interes za koncert muzičke dive Josipe Lisac u Sarajevu

Rasprodano je već pola kapaciteta dvorane Bosanskog kulturnog centra...

Hanka Paldum o bajramskom koncertu u Mostaru, ramazanu, Abdulahu Sidranu…

Prva dama bh. estrade Hanka Paldum uveliko se priprema...

Muzička diva Josipa Lisac 11. maja u BKC-u u Sarajevu

Pedeset godina albuma "Dnevnik jedne ljubavi" jubilej je koji...

Latif Moćević gost na koncertu svjetske zvijezde Mahera Zaina u Zetri

Maher Zain, jedan od najboljih svjetskih izvođača duhovne muzike...