[party, svirke, koncerti] Gdje ići i šta raditi – Sarajevo, Mostar, Tuzla i Banja Luka [life vikend vodič]

- Advertisement -

Dan po dan, i (za mnoge omrženi) januar je već na svom izmaku. Iako vremenska prognoza još uvijek ne obećava mnogo, mnoštvo partija, koncerata i svirki za različite generacije su dovoljno dobar razlog da tokom posljednjeg vikenda u mjesecu ipak prošetate po svom gradu i posjetite neko od mnogobrojnih dešavanja.

Kao i obično, LIFE portal i ove sedmice svojim čitateljima donosi najave najinteresantnijih evenata za vikend pred nama, a šta nas to čeka u Sarajevu, Mostaru, Tuzli i Banja Luci saznajte u novom LIFE vikend vodiču.

Sarajevski klub Silver & Smoke za petak najavljuje novo izdanje Noćne sa Coeusom i Lukom Cikićem, a isti termin u klubu Trezor rezervisan je za novi dance more sleep later party sa Q’le, Marlom Felis i Edibom D.

Klub Underground će u petak ugostiti šabački rock bend Slonz, inače pobjednike Demo Festa 2017, a kao warm up nastupit ce sarajevski bend Starbridge.

U istom ritmu petak veče dočekat će i publika u The Pubu sa ProRocksima, a u klubu Aquarius u okviru Friday Live Stagea ne propustite nastup Crvene Jabuke.

U subotu u klubu Silver & Smoke održat će se još jedan fenomenalan party na kojem će nastupiti DJ iz Berlina Re.You, a podršku će mu pružiti Bonjasky, G.Edd i Rajot. U istom terminu, klub Trezor ugostit će momke iz FMJAM ekipe Indiga i Merakoona na partiju pod nazivom Magnetic Seizure.

https://www.youtube.com/watch?v=ZRAdgcx5O58

U CKM u Jelićevoj, svi ljubitelji bluesa mogu uživati u koncertu sa  Don Guidom i Misionarima, koji će umjesto tradicionalnog bluesa, publici ponuditi jedinstveni spoj blues-jazz-funk-soul-punka.

Odmah nakon koncerta, najavljen je i after party u klubu Mash u kojem će još jednom nastupiti sarajevski bend Starbridge.

Nakon spektakularnog Brown Sugar partija koji se prošle subote održao u sarajevskom Domu mladih, uhodana ekipa DJ Soul i Merakoon svježu dozu „smeđeg šećera“ donose i u tuzlanski klub Palma koji će tu noć biti u znaku najvećih rnb i hip-hop hitova.

Već sutradan, na istoj lokaciji, tuzlake će zabavljati Fulan Perez, TraktmouseFrankie NV na Paula Cazenave promo partiju.

Petak u Mostaru obećava zagarantovano dobar provod u OKC Abrašević na januarskom izdanju Abraš Groove-a uz Marinu Mimozu, koja će prisutne počastiti najnovijim set iz svoje bogate muzičke kolekcije house žanrova.

PROČITAJTE JOŠ:  Dean Kotiga prvi put u Tuzli: Kvizmajstor je gost Sajma kafe i čokolade

Isto veče, u pubu Black Dog goste će zabavljati Darko Majersky – Mayer koji će svojim setom obradovati sve fanove tvrdog hip-hopa, rnb-a i funka.  Subota na istoj lokaciji rezervisana je za live nastup benda Not Jane.

Sad već tradicionalno, caffe Duradžik i ove nedjelje organizuje još jedno filmsko veče uz film „Rockstar“ koji prati Chrisa Colea koji vodi dvostuki život. Tokom dana on radi u fotokopirnici, dok se noću pretvara u lokalnu rock zvijezdu. Kada ga prijatelji izbace iz benda, Chris upada u stanje očaja, ali vrlo brzo situacija dobije preokret kada mu poznati bend Steel Dragon ponudi mjesto glavnog vokala…

U banjalučkom klubu Fabrique za subotu je najavljen all-nighter sa Feđom Knajdl, a istu noć u klubu Žiža nastupit će mlada snaga elektronske scene u regionu – Oliver S, čiji stil podrazumjeva različite žanrove, ali je najviše orijentisan na melodični techno zvuk i groovy tech house.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Mostar Sevdah Reunion dobitnik velikog priznanja u svijetu World Musica

Mostar Sevdah Reunion je dobitnik najznačajnijeg world music priznanja...

Gdje će Bosanci i Hercegovci dočekati prvomajske praznike i šta kažu o cijeni janjetine

Bosanci i Hercegovci vrše posljednje pripreme za prvomajske praznike....

Preminuo akademik Dževad Jahić

Dževad Jahić, bosanskohercegovački lingvist, pjesnik i akademik, preminuo je...

Na parkingu u Hrvatskoj snimio kukca jezivog izgleda: Zna li neko koja je ovo životinja?

Na popularnoj društvenoj mreži Reddit, često nailazimo na zanimljive...