Platna su spremna, markeri su puni, zabava neka počne

- Advertisement -

Paint Club, globalna interaktivna platforma za urbanu umjetnost sa sjedištem u Njemačkoj i njen zvanični predstavnik u BiH, Brainstorming magazine iz Sarajeva u koprodukciji sa Mucha Lucha Block Party i uz podršku Njemačke ambasade Sarajevo, organizuju po drug put u BiH nacionalno Paint Club takmičenje u crtanju, koje će se održati 22. septembra u okviru specijalnog eventa MUCHA LUCHA/BRAINMONSTERS – I, Caffe Bar Hag, Kotromanićeva 48.

Više na ovom linku: Drugo nacionalno Paint Club takmičenje u crtanju u BiH

Učesnici su zagrijani i spremni. Žiri za ovogodišnje takmičenje su: Ivona Matković Terzić, Amir Ćatić, Himzo Sinanagić. Dvojica proslogodišnjih pobjednika.

Pravila su jednostavna. Učesnici imaju rok dva sata da na temu koja će biti saopštena na početku tamičenja nacrtaju najbolje slike, nasmiješnije 😀 i naravno najoriginalnije. Crta se sa Montana markerima na vinilima sirine 1,5 x 1,5 m. Vrijeme za crtanje je dva sata. Paket za crtanje sadrži: 4 osnovne boje, bijelu, crnu i par rukavica.

PROČITAJTE JOŠ:  Bajram Šerif Mubarek Olsun

Sa programom se počinje u 19:30. 15 do 20 će voditelj početi najavljivati učesnike kojima ce biti dodjeljena mjesta za crtanje i predani paketi sa markerima. Tacno u 20 sati počinje crtanje. Crtanje će pratiti zvuci Baga Sound-a i Mr.Mehikano-a. Dok učesnici crtaju voditelj će ih predstavljati publici, kamera snimati 😀 a mozda neko iz prikrajka i slikati :D. Njihov zadatak je da publiku osvoje kako bi publika na kraju eventa mogla da glasa za njih.

Glasanje ide na slijedeći način. Mjerimo glasnoću publike za svakog takmičara. A žiri ocjenjuje bodovima od 1 do 5. Zbir ta tri broja daje finalnu ocjenu za njihov rad.
Proglašenje pobjednika je u 23 sati gdje će im nagrade biti uručene.

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Legendarni Bruno Langer o saradnji sa grupom ZAR: Drago mi je što sam gost na pjesmi "Žurim", svi živimo rock'n'roll

Na njima je da naprave dobar show, da pozovu veliki broj svojih navijaća kako bi sebi osigurali titulu za ovogodišnjeg finalistu 😀

Pored svega ne treba zaboraviti nagradnu igru za publiku. Prvih 50 posjetitelja će na ulazu dobiti pločicu 10×10 cm kao i flomaster. Njihov zadatak je da nacrtaju najsmiješnijeg i najorginalnijeg monstruma kako bi osjetitli čar takmičenja a i sami sebi osigurali nagradu.

Proglašenje pobjednika je u 23 sata.

Dođite, uživajte u dobrim zvukovima i slikama naših učesnika.
Želimo vam ugodnu zabavu. Za one koji ne znaju gdje se održava takmičenje kao i Mucha Lucha Block Party: Zgrada Valtera Perića, Skenderija, Caffe Bar Hag, Kotromanića 48. Ili jednostavno pratite zvukove muzike :D, poručuju organizatori.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Gdje će Bosanci i Hercegovci dočekati prvomajske praznike i šta kažu o cijeni janjetine

Bosanci i Hercegovci vrše posljednje pripreme za prvomajske praznike....

Preminuo akademik Dževad Jahić

Dževad Jahić, bosanskohercegovački lingvist, pjesnik i akademik, preminuo je...

Na parkingu u Hrvatskoj snimio kukca jezivog izgleda: Zna li neko koja je ovo životinja?

Na popularnoj društvenoj mreži Reddit, često nailazimo na zanimljive...

(VIDEO) U zagrebački tramvaj ušla Dubioza kolektiv i napravila show

Dubioza kolektiv iznenadila je Zagrepčane svirkom u tramvaju. Na okretištu...