Ples, muzika i ljubav – sve što nam treba nakon pandemije!

- Advertisement -

Prošlo je i previše vremena otkad smo uživali sa društvom na muzičkim festivalima. 

Mjesec august rezervisan je za Garden of Dreams festival koji će biti održan od 13. do 15. na više lokacija u Sarajevu.

Line up je sve samo ne običan, nekoliko novih, nekoliko starih, ali stoposto provjerenih imena koja nas vode na bajkovito muzičko putovanje. 

Nakon uspješno održanog festivala 2019. godine, Garden of Dreams je na četvrtoj dodjeli nagrada Ambasador osvojio nagradu za najbolji regionalni festival elektronske muzike. Garden of Dreams je tako vratio Sarajevo na mapu evropskih party destinacija, a muzička scena postala je bogatija za jedan posve drugačiji festival i audiovizuelni spektakl. 

Ove godine nastavljamo tamo gdje smo stali, pa vam s ponosom predstavljamo line up izvođača koji će nastupiti na Eronet stage-u Garden of Dreams Festivala.

Jennifer Cardini

Jedna od gošći na koju smo posebno ponosni je Jennifer Cardini s kojom ćemo plesati cijela 4 sata. Svoje prve korake napravila je u pariškim klubovima, a danas je možete slušati na muzičkim festivalima širom svijeta kao što su Melt, Nuit Sonores, Burning Man, ali i u klubovima kao što su Panorama Bar u Berlinu, De School u Amsterdamu, Lux u Lisabonu, Good Room u New Yorku. Ono što Jennifer izdvaja od mnogih jeste aktivizam i podrška LGBTQ zajednici sa kojom aktivno učestvuje na riješavanju problema mladih širom Europe. Najfinije note spremila je za svoj nastup prvog dana festivala, 13. augusta. 

Osim Jennifer Cardini, prvog dana festivala nastupiće crnogorski DJ Buba, kao i mlada sarajevska DJ nada Adnoir

Jimi Jules

Drugi dan festivala rezervisan je za našeg prijatelja iz Švicarske, koji je bio dio pobjrdnilkog tima Garden of Dreams festivala 2019. godine – Jimi Jules. DJ sa bazom u Cirihu jedan je od izvođača koji najviše obećavaju kada je u pitanju internacionalna underground dance muzička scena. Najveći uspjeh postigao je 2014. godine sa trakom Pushing On koja je bila na 15. mjestu zvaničke liste najslušanijih singlova Velike Britanije ( UK Singles Chart). Potomak plemena vodo čarobnjaka sa Kariba i švicarske farmerske i muzičke porodice, Jimi Jules je putem trube i bas tube unio dušu u svoju muziku. Takođe kao i Jennifer Cardini, Jimi Jules nas vodi na putovanje sa setom u trajanju od 4 sata, a u potpunosti smo sigurni da ćemo upravo njegov set pamtiti još dugo. 

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) U zagrebački tramvaj ušla Dubioza kolektiv i napravila show

Drugi dan je na rasporedu i talijanski dvojac Qubica kojeg su 2017. godine osnovali Jitzu i Ekz sa Sicilije. Njihov prvi EP dobio je ogromnu podršku mnogobrojnih izvođača kao što su Ame ili Solomun.

Domaća ekipa koja će drugog dana publiku počastiti sa svojim najljepšim, ali već i dobro poznatim notama je The Provincials, kao i sarajevski DJ Calkins. 

U kratkom vremenskom roku postali su duo koji obećava, a njihova dosadašnja izdanja svjedoče predanom radu i kvalitetu, koji se publici očigledno dopada. Karakteriše ih specifičan i melodičan zvuk, ali i neočekivane saradnje sa sevdah umjetnicima, kao što je Božo Vrećo na EP izdanju Pandora. 

Ruede Hagelstein 

Njemački producent, pjevač, tekstopisac i DJ Ruede Hagelstein rođen je u pregrađu Berlina. Pjevao je u horu, mučio svoju gitaru i sanjao da postane rok and roll zvijezda. Umjesto toga, počeo je graditi DJ karijeru kasnih 90tih u renomiranom berlinskom klubu Tresor. Tokom napredovanja u DJ karijeri, Ruede je bio i urednik nekoliko muzičkih magazina, a to je učinio kako bi bio bliže srcu muzičke dance scene, a 2006. godine dobio je diplomu audio inžinjera na SEA institutu i postao je resident DJ u Watergate klubu. Poznat je i po svojim remix izdanjima, a paralelno sa elektronskom muzičkom karijerom osnovao je indie elektronski bend „Ruede Hagelstein & The Noblettes“, te osnovao mixing studio u Berlinu gdje radi sa različitim izvođačima kao što su Adana Twins, Move D, Tiefschwarz i mnogim drugim. 

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Adi Šoše objavio novu pjesmu i spot i najavio koncert u Sarajevu

After Affair b2b Kristijan Molnar 

Specijalni set zatvaranja Garden of Dreams festivala u trajanju od 3 sata (a obično to bude i više) biće u rukama dobro poznatih imena sarajevskoj, ali i regionalnoj publici, bh. Dvojac After Affair i naše prijatelj iz Beograda Kristijan Molnar. O fuziji koja se do sada pokazala i više nego uspješna nemamo mnogo toga reći, osim da nikada nisu i nikada neće razočarati. Posljednji susret imali su jedinom održanogm muzičkom festivalu u Europi do sada, Exitu, a prije toga družili smo se svi zajedno na sarajevskom aerodromu odakle smo poslali razglednicu u svijet i označili početak „novog normalnog“ gdje smo uz nova pravila plesali u zalazak sunca. 

Mulya

Njegova moć da da kreira vibe koji vas neće iznevjeriti, ali ni pustiti da odete je fascinantna, iz Mađarske nam dolazi DJ Mulya. Časovi klavira i solfeđa od ranog djetinjstva bili su dobar pokazate onoga čime će se ovaj progresivni mastermind baviti, posebno kada uzmemo u obzir da je odrastao uz oca dirigenta. Među mnogobrojnim izdanjima nalazi se i EP u Leharovoj izdavačkoj kući Multinotes.

Luka Čikić

Energija, dobra muzika i smjelost dovele su ga do prvog nastupa na Exitu ove godine, a mi ga slušamo zadnji dan Garden of Dreams festivala – Luka Čikić. Želja mu je da jednog dana postane svjetsko ime, a do tada je naš i ne damo ga nikome. 

U narednom periodu očekujemo još imena, zato pratite naše kanale na društvenim mrežama Facebook i Instagram.

Već sada možete obezbijediti svoje ulaznice za Garden of Dreams festival po akcijskoj cijeni od 39 KM na kupikartu.ba

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Gdje će Bosanci i Hercegovci dočekati prvomajske praznike i šta kažu o cijeni janjetine

Bosanci i Hercegovci vrše posljednje pripreme za prvomajske praznike....

Preminuo akademik Dževad Jahić

Dževad Jahić, bosanskohercegovački lingvist, pjesnik i akademik, preminuo je...

Na parkingu u Hrvatskoj snimio kukca jezivog izgleda: Zna li neko koja je ovo životinja?

Na popularnoj društvenoj mreži Reddit, često nailazimo na zanimljive...

(VIDEO) U zagrebački tramvaj ušla Dubioza kolektiv i napravila show

Dubioza kolektiv iznenadila je Zagrepčane svirkom u tramvaju. Na okretištu...