Počela ‘Bihaćka zimska priča’

- Advertisement -

Turistička zajednica Grada Bihaća i Gradski kulturni centar organizatori su i ovogodišnje “Bihaćke zimske priče”.

Uobičajeni “Winter park” postavljen je na Gradskom trgu, u okviru kojeg su obrtničke i ugostiteljske kućice, sa velikim šatorom za koncerte i ostale zabavne sadržaje. Za najmlađe je i ove godine pripremljeno klizalište, odnosno 120 kvadratnih metara leda u pravom prazničnom ambijentu.

-Pridržavat ćemo se higijensko-epidemioloških mjera, pa je na takav način i koncipiran kompletan prostor. Međutim, nismo željeli odustati od naše zimske priče, s obzirom da želimo i nastojimo Bihać svrstati među najpoželjnije turističke destinacije u BiH i regionu. Iza nas je izuzetno uspješna ljetna sezona, a sada idemo u tom pravcu da grad na Uni bude primamljiva i posjećena destinacija tokom cijele godine. Želimo u svakom mjesecu osigurati atraktivne sadržaje, naročito u ovom mjesecu posebnih prazničnih emocija – kaže direktor Turističke zajednice Grada Bihaća Armin Amidžić.

PROČITAJTE JOŠ:  Pedeseti rođendan Bijelog dugmeta u Domu mladih

Za petu “Bihaćku zimsku priču” pripremljen je višednevni i raznovrstan program zabavnih i kulturnih sadržaja.

-Već od petka, 17. decembra krećemo s muzičkim svirkama i koncertima. Gotovo svaku noć do kraja godine, naši sugrađani i njihovi gosti uživat će u nastupima lokalnih i bosanskohercegovačkih bendova. Odlučili smo se i za organizaciju tradicionalnog dočeka Nove godine na Gradskom trgu, a u novogodišnjoj noći s nama će biti mlada bosanskohercegovačka muzička zvijezda Džejla Ramović i prateći bend. Organiziran je i dvodnevni festival scenskih umjetnosti, u okviru kojeg gostuju naši Zijah Sokolović i Studio Teatar Zenica. Također, 31. decembra u dnevnom terminu pripremit ćemo i doček dječije Nove godine, u organizaciji Teatra mladih Bihać – kazala je direktorica Gradskog kulturnog centra Erna Begatović.

PROČITAJTE JOŠ:  Dean Kotiga prvi put u Tuzli: Kvizmajstor je gost Sajma kafe i čokolade

Predsjedavajući Gradskog vijeća Bihać Zulfikar Handukić naglasio je organizacijski i sadržajni napredak “Bihaćke zimske priče” iz godine u godinu, te potvrdio bezrezervnu podršku i nastojanja Gradske uprave u stvaranju regionalno prepoznatljivo prazničnog događaja.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Gdje će Bosanci i Hercegovci dočekati prvomajske praznike i šta kažu o cijeni janjetine

Bosanci i Hercegovci vrše posljednje pripreme za prvomajske praznike....

Preminuo akademik Dževad Jahić

Dževad Jahić, bosanskohercegovački lingvist, pjesnik i akademik, preminuo je...

Na parkingu u Hrvatskoj snimio kukca jezivog izgleda: Zna li neko koja je ovo životinja?

Na popularnoj društvenoj mreži Reddit, često nailazimo na zanimljive...

(VIDEO) U zagrebački tramvaj ušla Dubioza kolektiv i napravila show

Dubioza kolektiv iznenadila je Zagrepčane svirkom u tramvaju. Na okretištu...