Event & Zabava

Počeo je takmičarski dio 8. Sarajevo Rock Festa

0

Sinoćnjim polufinalnim nastupom tri banda u autorskoj i jednog u cover kategoriji, počeo je i takmičarski dio 8. Sarajevo Rock Festa. 

Prva polufinalna noć takmičarskog dijela je iza nas. Sinoćnjim nastupom predstavili su se Mezanin, S.P.U.K. i The Reaktion u autorskoj kategoriji te Radno Vrijeme u cover kategoriji.

Žiri u sastavu Alisa Sokolović, Jasmin Kojić i Vlado Grizelj su imali težak i odgovaran zadatak, a po prvi put u izbor najboljih bandova uključena je publika koja je glasala direktno u Undergroundu, a svi koji prate FB su mogli glasati do 15h u inbox poslije čega ide objava imena prvog finaliste 8.Sarajevo Rock Fest-a u kategoriji autorskih bandova.

Što se cover kategorije tiče, po jedan cover band nastupa svaki dan polufinala, a u četvrtak ujutro po zbrajanju ocjena žirija, glasanju publike direktno u Undergroundu te glasanja u inbox FB page-a biramo pobjednika cover kategorije.

LIFE:  "Joker" predvodi nominacije za BAFTA nagrade

Večeras će nam se predstaviti splitski band La Volpe, Štrajk Mozga iz Nikšića,  RAMPA iz Pančeva u autorskoj kategoriji, a Infrared iz Kaknja u cover kategoriji.

Program počinje u 21.30h

U prijašnjim noćima smo uživali u nastupima Karne i Prorocks banda, a u nedelju smo imali vrhunski performans nekoliko DJeva i hip hopera u okviru HIP HOP NIGHT SPECIJAL: INDIGO & KONTRA DJ/MC SHOWCASE + STOPOSTO & BLACK BERIZ.

Sve tri noći uz fantastičnu publiku imali smo priliku uživati u film i rock festu.

U petak nam dolazi Zona Iskljuchenja, a posebna, poslastica’ je subotnji nastup Čizma Bolero i band.

Vikend eventi počinju u 22.30h

Više detalja možete naći na oficijelnim
FB i Instagram profilima Underground Club Sarajevo i Sarajevo Rock Fest.

Facebook komentari


Red Bull Cliff Diving u Mostaru: Pet bina, 20 izvođača u samom srcu grada

Previous article

Željezničar ugostio Zavod Drin i škole fudbala i golmana

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *