Event & ZabavaKultura

Premijerna izvedba kazališne predstave o Aleksi Šantiću

0

Predstava “Što te nema…”, autorice Marijane Aracki, u režiji Erola Kadića, izvedena je premijerno u petak na velikoj sceni Narodnog pozorišta Mostar u okviru kulturne manifestacije Šantićeve večeri poezije.

Riječ je o prvom koprodukcijskom projektu Narodnog pozorišta u Mostaru, Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru i Narodnog pozorišta Republike Srpske iz Banja Luke. Izvršni producent je Srpsko prosvjetno i kulturno društvo ”Prosvjeta” – Gradski odbor Mostar.

U predstavi ”Što te nema…” po prvi put je na kazališne daske postavljen dio života velikog mostarskog pjesnika Alekse Šantića.

”Što te nema…” donosi nesretnu ljubavnu priču Alekse Šantića i Anke Tomlinović, balkanskog Romeoa i Julije, ali i slike iz života pjesnika, kao i tadašnjeg Mostara.

LIFE:  'Othello' W. Shakespearea u liku Enesa Salkovića nakon 46 godina na sceni BNP-a

U predstavi igraju glumci tri pozorišne kuće: Bojan Kolopić i Ljiljana Čekić iz Narodnog pozorišta Republike Srpske, Šerif Aljić, Jasmin Krpo, Ajla Hamzić i Vedran Vilogorac iz Narodnog pozorišta Mostar te Ivan Skoko iz Hrvatskog narodnog kazališta Mostar. U predstavi igraju i harmonikaš Elmedin Balavac te djeca iz “Prosvjete” Aljoša Golo i Aleksa Krulj.

Scenograf predstave je Dragana Purković Macan, a kostimograf Ivana Ristić.

Nakon premijere u Narodnom pozorištu, slijedi izvedba u Hrvatskom narodnom kazalištu Mostar 15. listopada te u Narodnom pozorištu Republike Srpske u Banjaluci 18. listopada.

Facebook komentari


REPRIZA Svjetsko plesno finale Red Bull Dance Your Style iz Pariza

Previous article

Zagreb dobio semafor koji pješake zadubljene u mobitel upozorava na crveno

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *