Priče iz budućnosti: Glasajte za najbolju ideju!

- Advertisement -

Red Bull Futur/IO, projekt koji kreativne umove iz cijelog svijeta poziva da kroz video klipove u trajanju od 60 sekundi podijele svoje vizije budućnosti 2030. godine ulazi u samu završnicu.

U Bosni i Hercegovini su organizovane proteklih mjeseci dvije radionice koje su imale zadatak da animiraju mlade bh. futuriste da se prijave na svjetsko takmičenje ideja i vizija budućnosti.

Autori najboljih globalnih vizija bit će pozvani na trodnevnu edukacijsku Akademiju koja će biti održana u martu 2019. godine u Lisabonu (Portugal), gdje će u jedinstvenom okruženju biti dio inspirativnih radionica i diskusija.

PROČITAJTE JOŠ:  Dokumentarni film "Žena hrabrost": Borba za goli život u braku

Također, učesnici će imati mogućnost da dalje razviju i usavrše svoje koncepte uz ključne voditelje mišljenja u ovoj zajednici te se tako izbore za šansu da Red Bull Media House njihovu viziju budućnosti pretoči u profesionalnu video produkciju.

Predstavnika Bosne i Hercegovine će odabrati žiri. Ipak, jedan od projekata u cijelom svijetu će biti izabran i glasovima publike te je zbog toga odlučeno da se organizira i online glasanje koje će trajati do 17. februara, a ideja sa najviše online glasova će dobiti pozivnicu za finalnu Akademiju u Portugalu. Svojim glasom moguće je da i BiH dobije i drugi tim na svjetskom finalu u Portugalu.

PROČITAJTE JOŠ:  Bajram Šerif Mubarek Olsun

Link na kojem se može glasati je http://redbullfutur.io. Glasati je jednostavno – potrebno je u sekciji pretraživača ukucati grad i dati svoj glas.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

(VIDEO) Jedna tiha i kišna sarajevska večer bez pješaka i vozača

Današnje nevrijeme, koje je naišlo poslije sparine i sunca,...

Vrijeme u BiH: Evo kakve se temperature očekuju sutra

U Bosni i Hercegovini sutra se očekuje sunčano vrijeme....

(VIDEO) Edi Hadžiahmetović za 21. rođendan objavio spot i pjesmu “Šalji piće”

Mladi pjevač Edi Hadžiahmetović objavio je spot za svoju...