Proslava trećeg rođendana After Affaira

- Advertisement -

After Affair je dvojac koji sačinjavaju Bojan Jović i Ivan Zrno, poznatiji na bosanskohercegovačkoj, ali i regionalnoj elektronskoj sceni pod svojim umjetničkim imenima – Bonjasky i Ivan Z.

Prije nego su udružili snage u projektu nazvanom After Affair obojica su godinama gradili solo karijeru kao DJ-evi, promoteri i producenti. Bonjasky je već dugi niz godina poznato ime na sarajevskoj sceni, dok je Ivan Z. jedan od najpoznatijih banjalučkih DJ-eva.

Tokom perioda solo djelovanja organizovali su serijale različitih clubbinga i nastupa sa sjajnim gostima iz regije i inostranstva, a 2015. godine odlučuju da udruže snage i kroz projekat nazvan After Affair pokušaju da cijelu priču podignu na još viši nivo.

U protekle tri godine uspješnog zajedničkog rada uspjeli su svojim nastupima i serijalom Garden of Dreams da BiH stave u sami vrh regionalne elektronske scene, a vrhunskom organizacijom i produkcijom stekli su veliki broj fanova i podršku publike iz cijele BIH, ali i ostatka regije.

Dixon, Lehar, HOSH, Ame, Sandrino, Butch, Chaim samo su neka od velikih imena koja su ugostili u Sarajevu, a iza sebe imaju nastupe po klubovima i festivalima širom Evrope i Amerike.

Svoj muzički izraz opisuju kao elektroniku, ali bez robovanja trendovima, prateći svoj instikt i puls publike koja ih prati u njihovim višesatnim setovima.

U petak 7. decembra u 22 sata pred nama je specijalno izdanje Garden of Dreams na kojem će After Affair proslaviti treću godišnjicu svog postojanja.

Da je riječ o zaista posebnom dešavanju govori i činjenica da će biti održan u posebnom ambijentu – legendardnom Studiju 1 u RTV domu u Sarajevu.

Studio 1 je izgrađen u sklopu izgradnje RTV doma 70-ih godina kada se u više faza napravio savremeni RTV centar, a koji je 1984.

Imao ogroman zadatak ispred sebe, a to je prenos 14. Zimskih olimpijskih igara. U tu svrhu, RTV Dom je opremljen najsavremenijom opremom za snimanje i prenos uživo, a unutar zgrade izgrađeno je mnoštvo televizijskih i radijskih studija, između ostalog i Studio 1.

Za tu priliku je naručena i jedinstvena Rupert Neve konzola, jedna od najboljih na ovim prostorima, koja je ručno je pravljena od 1979. do 1981.

PROČITAJTE JOŠ:  Latif Moćević održao koncert Vrt ljubavi: Čarobna noć u Bošnjačkom institutu

Slična mikseta se može vidjeti i u filmu David Grohla “Sound City”, a o kakvoj kvaliteti je riječ govori i činjenica da su na istoj mikseti snimala najveća svjetska muzička imena.

Kako je Studio 1 bio jedan od najboljih na ex-Yu prostorima, u njemu su snimali neka od najvećih imena domaće scene poput Bijelog Dugmeta, Johnny Štulića, Zabranjenog Pušenja, Plavog Orkestra, Safeta Isovića, Zaima Imamovića, Himze Polovine, Simfonijskih orkestara i mnogih drugih.

Jedna od karakteristika ovog studija jeste i vanserijska akustika prostora koju su u to vrijeme radili njemački inžinjeri zvuka i akustike.

U studiju u kojem su boravili i snimali muzički velikani i autoriteti, mjestu koje odiše muzikom i energijom, nema sumnje da će i rođendanski party After Affair-a nastaviti tamo gdje stali njihovi prethodnici i na taj način unijeti dašak modernog zvuka u ovaj bezvremenski prostor.

Uz vrhunsku produkciju, rasvjetu i zvuk, ovaj nastup će zasigurno biti posebno iskustvo za sve posjetioce.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Veliki interes za koncert muzičke dive Josipe Lisac u Sarajevu

Rasprodano je već pola kapaciteta dvorane Bosanskog kulturnog centra...

Hanka Paldum o bajramskom koncertu u Mostaru, ramazanu, Abdulahu Sidranu…

Prva dama bh. estrade Hanka Paldum uveliko se priprema...

Muzička diva Josipa Lisac 11. maja u BKC-u u Sarajevu

Pedeset godina albuma "Dnevnik jedne ljubavi" jubilej je koji...

Latif Moćević gost na koncertu svjetske zvijezde Mahera Zaina u Zetri

Maher Zain, jedan od najboljih svjetskih izvođača duhovne muzike...