Red Bull BC One E-Battle: Najprestižnije breakdance takmičenje na svijetu ulazi u top 16 fazu

- Advertisement -

Trideset i dvoje takmičara ostvarilo je plasman u top 16 fazu u kojoj kreću borbe uživo na najprestižnijem jedan-na-jedan takmičenju u breakdanceu na svijetu. Red Bull BC One E-Battle od 10. oktobra počinje sa prijenosima uživo završnih krugova takmičenja.

Od osnivanja 2018. godine, Red Bull BC One E-Battle je predvodnik u inovacijama i globalnoj inkluzivnosti, jer pruža digitalnu platformu za takmičenja breakdancera.

Dvadeset i šest zemalja imalo je svoje predstavnike u posljednjem krugu borbe, među kojima su se ruski breakdanceri posebno istakli, kao i Japanke i Kolumbijke u kategoriji djevojčica. Ove godine Kina, Južna Koreja i SAD pridružuju se Rusiji i Japanu sa najviše predstavnika u posljednjih 16.

PROČITAJTE JOŠ:  Muzička diva Josipa Lisac 11. maja u BKC-u u Sarajevu

Devet zemalja ima predstavnike u muškoj, a 13 u ženskoj konkurenciji. Najviše predstavnika kada su u muškarci ima Rusija sa četiri B-boya, a slijedi Južna Koreja sa tri, te Španija i SAD sa po dva. Kod žena prednjače Japan, Kina i Rusija sa po dvije B-girls među najboljih 16.

Voditelj krugova u kojima se takmičari prvi put susreću uživo vodiće Redchild, dok će sudijski žiri činiti B-Boy Aslan, B-Girl AT i B-Boy Lilou.

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Komuna pjesmom “Samo ljubav je pobjeda” najavila istoimeni album

Red Bull TV i Red Bull BC One Facebook i YouTube kanali će borbe prenositi uživo od 10. oktobra. Osam najboljih u svakoj kategoriji proći će u sljedeću rundu, koja će uslijediti 17. oktobra, a potom i završna 24. oktobra.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Veliki interes za koncert muzičke dive Josipe Lisac u Sarajevu

Rasprodano je već pola kapaciteta dvorane Bosanskog kulturnog centra...

Hanka Paldum o bajramskom koncertu u Mostaru, ramazanu, Abdulahu Sidranu…

Prva dama bh. estrade Hanka Paldum uveliko se priprema...

Muzička diva Josipa Lisac 11. maja u BKC-u u Sarajevu

Pedeset godina albuma "Dnevnik jedne ljubavi" jubilej je koji...

Latif Moćević gost na koncertu svjetske zvijezde Mahera Zaina u Zetri

Maher Zain, jedan od najboljih svjetskih izvođača duhovne muzike...