Red Bull Can You Make It: BiH ekipa na kafi u centru Lilla

- Advertisement -

Predstavnici BiH – tim Stone Age, koji čine tri studenta iz Banje Luke: Novica Laketić, Ognjen Cvijanović i Vukašin Latinović ušli su u Francusku. Ukupno 165 timova iz više od 50 zemalja iz cijelog svijeta imaju  jednu sedmicu  od 12.do 19. aprila da proputuju više od 1.000 kilometara širom Evrope jedne od pet startnih tačaka do cilja u Parizu, koristeći limenke Red Bulla kao jedinu valutu. „Na kafi u centru Lilla“, napisali su u ponedjeljak ujutro na društvenim mrežama fotografirajući se isprd jednog kafića u centru grada na sjeveru Francuske. Podsjetimo se da je BiH ekipa Stone Age startala iz Edinburga u utorak prošle sedmice.

PROČITAJTE JOŠ:  Muzička diva Josipa Lisac 11. maja u BKC-u u Sarajevu

Nakon sedam dana avanture po Evropi, imaju 5450 osvojenih poena na checkpointima, 6500 za avanturu te 8240 na društvenim mrežama. Avanture našeg tima možete pratiti i na taj način pomoći u prikupljanju bodova na linku: https://www.redbullcanyoumakeit.com/en/teams/406/

Polusatni dnevni šou sa uključenjima uživo i najzanimljivijim detaljima sa takmičenja Red Bull Can You Make It? možete pratiti na Red Bull TV još večeras i sutra u 21h.

Kako je već naglašeno, svoj novac, kartice i mobitele predali su odmah na startu, i dobili 24 limenke Red Bulla koje će razmjenjivati za hranu, prenoćište i prevoz do narednog check pointa. Također, dobili su i timski mobitel pomoću kojeg će na socijalnim mrežama objavljivati svoja iskustva sa putovanja.

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Komuna pjesmom “Samo ljubav je pobjeda” najavila istoimeni album

Na svom putu do Pariza, svaki tim mora proći minimalno šest kontrolnih tačaka od 45 koliko ih ukupno ima. Na svakom check pointu takmičare očekuju razni zadaci i izazovi, a njihovim savladavanjem zarađuju nove limenke Red Bulla koje će koristiti u nastavku putovanja. Sutra, utorak 19.4. je zadnji dan takmičenja i tada se očekuje dolazak velikog broja ekipa u Pariz.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Veliki interes za koncert muzičke dive Josipe Lisac u Sarajevu

Rasprodano je već pola kapaciteta dvorane Bosanskog kulturnog centra...

Hanka Paldum o bajramskom koncertu u Mostaru, ramazanu, Abdulahu Sidranu…

Prva dama bh. estrade Hanka Paldum uveliko se priprema...

Muzička diva Josipa Lisac 11. maja u BKC-u u Sarajevu

Pedeset godina albuma "Dnevnik jedne ljubavi" jubilej je koji...

Latif Moćević gost na koncertu svjetske zvijezde Mahera Zaina u Zetri

Maher Zain, jedan od najboljih svjetskih izvođača duhovne muzike...