Red Bull Cliff Diving u Mostaru: Pet bina, 20 izvođača u samom srcu grada

- Advertisement -

U danima održavanja Red Bull Cliff Diving takmičenja u Mostaru, u petak 23. i subotu 24. augusta,  izuzetno zanimljivo biće i u večernjim satima.

Kao i prethodnih godina, Old Town Street Fest donosi pregršt muzičkih sadržaja. Na pet bina u samom srcu grada – mostarskom Starom gradu – nastupiće 20 izvođača.

Hamam muzej, Black Dog Pub, Bijeli bar, Fratello i Stari most su lokacije održavanja koncerata i klupskih svirki u sklopu Old Town Street Festa 2019, dok će klub Alibaba ugostiti DJ partyje.

U programu ovogodišnjeg festivala su imena brojnih popularnih domaćih i regionalnih izvođača, te niz odličnih mostarskih klupskih bandova.

U petak 23. augusta, atmosferu ispred Hamam muzeja će zagrijati hip hop dvojac Indigo & Kontra, nakon kojih na scenu izlaze legende regionalnog rapa, TBF iz Splita. U Black Dog Pubu nastupaju Mostar Rock School Blues Band i sjajni James Brown Tribute iz Beograda, dok će publiku u Bijelom baru zabavljati Sandi Duraković iz Mostar Sevdah Reuniona. U klubu Alibaba goste će rasplesati najnoviji iz serijala popularnih Brown Sugar RnB partyja iz programa Red Bull Music Presents.

PROČITAJTE JOŠ:  Veliki interes za koncert muzičke dive Josipe Lisac u Sarajevu

Subota 24. augusta na bini ispred Hamam Muzeja donosi nastup energične ekipe iz Bihaća – The Babe Barbarella, nakon kojih slijedi live house atrakcija iz Subotice – Perpetuum Mobile. Black Dog Pub će ugostiti popularne sarajevske repere Helem Nejse, a zabava se potom seli u klub Alibaba, gdje će se do ranih jutarnjih sati plesati uz oficijelni Red Bull Cliff Diving after-party.

Ulaz na sva dešavanja u sklopu Old Town Street Festivala je slobodan, a za subotnji Red Bull Cliff Diving after-party u klubu Alibaba potrebna je pozivnica.

Prošlogodišnje izdanje festivala bilo je izuzetno uspješno i naišlo je na odlične reakcije Mostaraca, donijevši nastupe velikog broja popularnih izvođača, među kojima su bili Frenkie, Kontra i Indigo, Laka, Diskobajagi, Kralj Čačka, Helem Nejse i brojni drugi. Njihovi utisci su također krajnje pozitivni:

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Bane Vasić o saradnji sa bh. pjevačem: Koke je fantastičan, "Kafanicu" znaju vrapci na grani

“Mostar mi za vrijeme Red Bull Cliff Divinga liči na Sarajevo za vrijeme filmskog festivala. Pored fantastičnih skokova, u gradu je toliko kulturnih sadržaja i grad za taj vikend oživi. Ovaj event znači jako puno za turističku promociju Mostara. Drago nam je što smo i ove godine bili gosti. Svaka čast skakačima i Mostarcima na prejakoj atmosferi”, izjavio je nakon nastupa na Old Town Street Festu 2018 popularni bh. reper Frenkie.

Old Town Street Fest 2019 se dešava u danima kada utrka za izbor evropske prijestolnice kulture 2024 ulazi u samu završnicu, a Mostar kao jedan od gradova koji su ušli u najuži izbor šalje svoju finalnu aplikaciju u sjedište Evropske komisije u Briselu. To je idealna prilika za sve građane Mostara i njegove goste da na poseban način dočekaju ovaj važan trenutak i podrže kadidaturu grada na Neretvi.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Veliki interes za koncert muzičke dive Josipe Lisac u Sarajevu

Rasprodano je već pola kapaciteta dvorane Bosanskog kulturnog centra...

Hanka Paldum o bajramskom koncertu u Mostaru, ramazanu, Abdulahu Sidranu…

Prva dama bh. estrade Hanka Paldum uveliko se priprema...

Muzička diva Josipa Lisac 11. maja u BKC-u u Sarajevu

Pedeset godina albuma "Dnevnik jedne ljubavi" jubilej je koji...

Latif Moćević gost na koncertu svjetske zvijezde Mahera Zaina u Zetri

Maher Zain, jedan od najboljih svjetskih izvođača duhovne muzike...