Red Bull Dance Your Style: SHZA večeras traži kartu za 16 najboljih u Parizu

- Advertisement -

Cijeli plesni svijet pažnju je usmjerio prema Parizu gdje se ovih dana održava svjetsko finale u plesu Red Bull Dance Your Style. Bosnu i Hercegovinu i cijelu regiju na ovoj velikoj plesnoj smotri predstavlja mlada Tuzlanka Melisa Činić – Shza.

Melisa je prilikom izvlačenja grupa izvukla borbu sa italijanskim plesačem Neji, a nakon što u borbi jedan na jedan glasovima publike izbaci Nejia, potrebno je da pobijedi i narednog plesača kako bi se plasirala među 16 najboljih plesača svijeta i nastupila u subotu, 12.10. na velikoj finalnoj noći.

Prve dane u Parizu Melisa koristi za treninge i upoznavanje ostalih plesača. Ona trenutno živi svoj plesni san i pozvala je publiku u BiH i cijelom regionu da joj drže fige i podrže je prilikom nastupa u četvrtak, gdje u dvije teške borbe očekuje da će pridobiti francusku publiku na svoju stranu i plasirati se u subotnje veliko finale.

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Laka objavio singl "Mama"

Plesna zajednica cijelog regiona šalje poruke podrške Melisi i ostaje da se nadamo da ćemo ovu mladu Tuzlanku gledati u subotu među 16 najboljih plesača na svijetu, što bi bio veliki uspjeh za plesnu scenu cijele regije.

Da podsjetimo, ona je u Zetri ponijela titulu najbolje bh. plesačice, a nakon toga je u Zagrebu među 16 najboljih plesača iz regije osigurala kartu za Pariz i šansu da se pokaže na svjetskoj sceni.

Izazivajući najbolje plesače širom svijeta u epskim borbama “jedan na jedan”, Red Bull Dance Your Style donosi improvizaciju na novi nivo.

PROČITAJTE JOŠ:  Hanka Paldum o bajramskom koncertu u Mostaru, ramazanu, Abdulahu Sidranu...

Nepredvidive melodije, od mejnstrim hitova do bezvremenskih klasika, podižu plesni podij, dopuštajući plesačima da pokažu svoje sposobnosti i zadivljuju publiku. A brojna publika je tu žiri i dizanjem crvenih ili plavih kartica odlučuje koji plesač ide u novi krug, a koji završava sa takmičenjem.

Prva predfinalna takmičenja su se desila u srijedu, a Melisa Činić u četvrtak u 19 sati bori se za naklonost publike i nada se da će DJ pustiti neki od hitova koji joj najviše odgovara kako bi se sa dvije pobjede plasirala među 16 najboljih plesača na svijetu i napravila ogromni uspjeh za plesnu zajednicu, kako Bosne i Hercegovine, tako i cijelog regiona.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Veliki interes za koncert muzičke dive Josipe Lisac u Sarajevu

Rasprodano je već pola kapaciteta dvorane Bosanskog kulturnog centra...

Hanka Paldum o bajramskom koncertu u Mostaru, ramazanu, Abdulahu Sidranu…

Prva dama bh. estrade Hanka Paldum uveliko se priprema...

Muzička diva Josipa Lisac 11. maja u BKC-u u Sarajevu

Pedeset godina albuma "Dnevnik jedne ljubavi" jubilej je koji...

Latif Moćević gost na koncertu svjetske zvijezde Mahera Zaina u Zetri

Maher Zain, jedan od najboljih svjetskih izvođača duhovne muzike...