Red Bull dance Your Style: Sve što trebate znati o posebnoj noći u Zetri

- Advertisement -

Red Bull Dance Your Style i Brown Sugar RnB specijalna edicija u Bosni i Hercegovini ovog petka prvi put udružuju snage na velikoj zajedničkoj zabavi i plesnom takmičenju koje će biti održano u olimpijskoj dvorani Zetra, a koja će za tu noć biti posebno preuređena.

Dok traju posljednje pripreme, donosimo i najvažnije detalje o plesnoj zabavi koju će publika u našoj zemlji imati priliku gledati prvi put.

Šta je šta?

Red Bull Dance Your Style je novi globalni koncept plesnog takmičenja kojem su ulični ples uz 1na1 plesne borbe, nepredvidive muzičke podloge, glasanje publike, samo neke od odlika.

Već u prvoj godini postojanja održava se i u našoj zemlji, a publika će vidjeti breaking, hip-hop, popping, house, locking i druge stilove.

Naš prvak uz slavu od BUZZ-a dobit će i nagradni vaucher od 500 KM. Također, s obzirom na to da nema žirija, publika ima moć odlučivanja pa će se te noći birati i četiri plesača koji će se u Zagrebu protiv regionalnih plesača boriti za kartu za finale u Parizu.

Red Bull Dance Your Style stavlja naglasak na ples uz muziku koju publika poznaje i voli, pa će njihov partner za tu noć Brown Sugar RnB dvojac koji je više puta do sada rasplesao BiH, spremiti posebne ritmove.

Naime, DJ će u svakoj od rundi zavrtjeti dobro poznate komercijalne trake, izabrane žanrovski nasumično, kako bi se testirala raznovrsnost i sposobnost plesača da se prilagodi raznim ritmovima.

PROČITAJTE JOŠ:  Preminuo akademik Dževad Jahić

Ovo znači da takmičari moraju biti spremni plesati uz sve, od pop ili rap muzike, do garage i old-school klasika, kao i trenutno aktuelnih hitova. Najbolje dolazi na kraju – podizanjem svojih crvenih ili plavih kartica publika je ta koja bira pobjednika.

Suština plesa

Red Bull Dance Your Style vraća originalni osjećaj zabave na plesni podij. Dok standardna takmičenja postaju sve intenzivnija i liče na sportske događaje, Dance Your Style njeguje samu suštinu plesa, i takvim pristupom daje plesu vidljivu platformu. Podižući ga na nivo Red Bull BC One naprimjer, šalje jasnu poruku da je ulični ples višeslojni fenomen koji iziskuje gledanje iz raznih perspektiva, kako bi se u njemu potpuno uživalo.

Sve je moguće

Zabava i ples imaju dugu zajedničku historiju, i obično je ta veza komplikovana. Dance Your Style je jednostavan. Dakle, ako zabaviš publiku, pobjeđuješ – bez diskusije. Ovo je prilika da se zadivi publika izvodeći kompleksan pokret, ili jednostavno pravljenjem ubitačne poze sa kulerskim izrazom na licu. Takvi različiti pristupi nisu uobičajeni u regularnim takmičenjima, i konačno dobijaju svoje mjesto na Dance Your Style takmičenju.

Moć publici

Prilika da odlučuje o ishodu događaja daje publici mnogo veću angažovanost od “samo gledanja”. Također, na taj način iz igre se isključuje politika pa se tako ostvaruje najbliža stvar istinskoj demokratiji koja trenutno postoji.

Red Bull Dance Your Style ove godine putuje širom svijeta, a prvo svjetsko finale će se održati 12. oktobra u Parizu. Stotine plesača iz 30 zemalja odmjerit će snage uz nepredvidive muzičke podloge i glasanje publike u potrazi za kraljicom ili kraljem plesne improvizacije.

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Jedna tiha i kišna sarajevska večer bez pješaka i vozača

Sarajevskom događaju će se još pridružiti i Akademija, koja u suradnji LaBiosthetique BiH i uz Plusminus Fashion kolekciju predstavlja dio spektakularnog hair showa nedavno predstavljenog i na najvećem regionalnom frizerskom festivalu Hairstyle News Zagreb.

Ekipa „MD bar solutions“ barmena je spremna pa će brojnu publiku posluživati koktelima posebno osmišljenim za ovu noć, dok je ekipa „Pal-E AV Systems“ zadužena da tehnički dio eventa dovede na spektakularan nivo, a event prostor na podiju Zetre u petak pretvore u epicentar RnB i hip hop dešavanja u regiji.

RnB groznica je zahvatila i cijelu BiH, pa se tako najavljuje dolazak ljudi iz mnogih bh. gradova, od Mostara, Banje Luke pa do Tuzle gdje su čak organizovali autobus koji će Tuzlake dovesti na event i nakon eventa vratiti u Tuzlu.

U ovom takmičenju akcenat je više stavljen na performans i sposobnost pravljenja dobre zabave, nego na tehničke aspekte određenog stila, pa nema sumnje da se očekuje noć za pamćenje.

Ulaz na zajednički Red Bull Dance Your Style i Brown Sugar RnB event je sa pozivnicama, a limitiran broj ulaznica je u prodaji cijeni od 10 KM sa uključenom jednom konzumacijom. Karte se mogu kupiti u sistemu Kupikartu.ba i na prodajnom mjestu na Skenderiji u Sarajevu.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Gdje će Bosanci i Hercegovci dočekati prvomajske praznike i šta kažu o cijeni janjetine

Bosanci i Hercegovci vrše posljednje pripreme za prvomajske praznike....

Preminuo akademik Dževad Jahić

Dževad Jahić, bosanskohercegovački lingvist, pjesnik i akademik, preminuo je...

Na parkingu u Hrvatskoj snimio kukca jezivog izgleda: Zna li neko koja je ovo životinja?

Na popularnoj društvenoj mreži Reddit, često nailazimo na zanimljive...

(VIDEO) U zagrebački tramvaj ušla Dubioza kolektiv i napravila show

Dubioza kolektiv iznenadila je Zagrepčane svirkom u tramvaju. Na okretištu...