Naškrabajte svoj put do međunarodne slave

- Advertisement -

Jedna stvar je zajednička svim studentima diljem svijeta: svi imaju skrivene umjetničke talente kada je riječ o škrabanju za vrijeme nastave! A sve počinje od osnova: olovke i papira. Umjetnost u svom najboljem izdanju!

 

Škrabanje je univerzalna navika koja spaja studente i kulture širom planete. Svi to rade! Više od 50.000 studenata sa preko 1.000 univerziteta iz više od 40 zemalja predstaviće kako oni tumače Doodle Art (iliti Umjetnost škrabanja). Red Bull Doodle Art studentima pruža platformu da prenesu svoju inspiraciju i maštu u umjetnost. Škrabanje nema pravila niti ograničenja, samo slobodu izražavanja.

Počevši od sredine marta pa sve do kraja maja, univerzitetski studenti će moći prijaviti svoje nevjerovatne umjetničke radove i glasati za najbolju škrabotinu u svojoj zemlji, na globalnoj platformi www.redbulldoodleart.com.

Treće globalno izdanje takmičenja Red Bull Doodle Art 2017 imaće uzbudljivo svjetsko finale: iskustvo virtualne stvarnosti. Pobjednici iz svih država doživjeće jedinstveno iskustvo takmičenja u Svjetskom finalu na uzbudljivoj lokaciji. Oni će proći obuku kako da usavrše svoje 3D umjetničke vještine i svoje finalno umjetničko djelo kreiraju slikajući 3D tehnikom.

PROČITAJTE JOŠ:  Bajram Šerif Mubarek Olsun

P-20161027-01079_News

Finalna remek-djela biće izložena u Globalnoj virtualnoj galeriji, gdje ljubitelji umjetnosti mogu u potpunosti doživjeti škrabotine u virtualnoj stvarnosti iz cijelog svijeta! Svjetski pobjednik će biti odabran od strane žirija.

Malo škrabanja može dovesti do međunarodne slave

Prva Red Bull Doodle Art Globalna galerija je otvorena 2014. godine u Cape Townu (Južna Afrika). Te godine Santanu Kaushik, univerzitetski student iz Indije, je “naškrabao” svoj put do pobjede. Njegov pobjednički crtež bio je inspirisan hinduizmom i njegovom spiritualnošću.

“Pobjeda na Red Bull Doodle Art 2014 bio je zaokret, koji nikada nisam očekivao da će se desiti u mom životu. Pobjeda me je učinila sigurnijim u moju umjetnost i smjer u kojem se krećem. Nikada nisam pohađao neku umjetničku školu, niti sam dobio ikakvu podršku od bilo koga. Naučio sam da crtam sam. Bilo mi je teško izboriti se za svoju umjetnost, a Red Bull Doodle Art mi je dao priliku da je predstavim svijetu i sada sam zaposlen kao ilustrator, i istražujem svoju viziju kao savremeni umjetnik. Škrabam svaki dan! Razvio sam naviku da svakodnevno škrabam, bez obzira gdje sam i šta radim, i vrlo brzo ću objaviti nekoliko knjiga,“ kaže Santanu Kaushik.

PROČITAJTE JOŠ:  Pedeseti rođendan Bijelog dugmeta u Domu mladih

Šta je škrabotina?

Crtež nacrtan u odsustvu koncentracije, dok su vam misli zauzete drugim stvarima.

Šta je Red Bull Doodle Art?

Svjetsko umjetničko takmičenje u kojem univerzitetski studenti širom planete predaju svoje škrabotine na ocjenu stila i kreativnosti. Po jedan “žvrljač” iz svake zemlje učesnice dobiće pozivnicu da se pridruži globalnom finalu i takmiči sa studentima iz cijelog svijeta. Pobjednička djela iz svih zemalja biće izložena u Globalnoj virtualnoj galeriji. Na izložbi će biti proglašen jedan međunarodni pobjednik.

Ko će ponijeti krunu Svjetskog pobjednika Red Bull Doodle Art 2017? Saznajmo zajedno!

Prijavi svoju škrabotinu!

Za više informacija o takmičenju, zemljama učesnicama i kako prijaviti svoj rad, posjetite www.redbulldoodleart.com.

#doodleart

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Gdje će Bosanci i Hercegovci dočekati prvomajske praznike i šta kažu o cijeni janjetine

Bosanci i Hercegovci vrše posljednje pripreme za prvomajske praznike....

Preminuo akademik Dževad Jahić

Dževad Jahić, bosanskohercegovački lingvist, pjesnik i akademik, preminuo je...

Na parkingu u Hrvatskoj snimio kukca jezivog izgleda: Zna li neko koja je ovo životinja?

Na popularnoj društvenoj mreži Reddit, često nailazimo na zanimljive...

(VIDEO) U zagrebački tramvaj ušla Dubioza kolektiv i napravila show

Dubioza kolektiv iznenadila je Zagrepčane svirkom u tramvaju. Na okretištu...