Red Bull Home Run: Uprkos magli i mećavi održan masovni spust na Jahorini

- Advertisement -

Najekstremniji do sada! To su utisci nakon sedmog tradicionalnog masovnog spusta skijaša i bordera održanog u subotu na Jahorini.

Gusta magla i mećava nisu spriječile 127 najhrabrijih od ukupno dvije stotine prijavljnih na Red Bull Home Run utrku da se na skijama i bordovima spuste s vrha Poljica do hotela Termag, stazom dugom oko dva kilometra.

Trka je u pravilu jednostavna, međutim, promjenom vremenskih, i uslovi na stazi se dodatno iskompliciraju što u konačnici jurnjavu niz maglovitu Jahorinu čini znatno težom, ali gledateljima ipak mnogo zabavnijom.

A ove godine najbolji na skijama bili su Teodora Čeremidžić i Strahinja Đokanović te su zbog toga i nagrađeni “Rossignol”, odnosno “Head” skijama.

Pravo umijeće bordanja pokazali su Jelkica Drpič i Nikola Borovčanin, oboje nagrađeni vikendom za dvoje u hotelu Termag, dok je posljednjeplasiranom Vladimiru Vašaliću pripala utješna nagrada, rukavice.

Teodora Čeremidžić skija od svoje treće godine. Ovo joj je drugo učešće.

–       Sada imam 18 godina pa mi više nije trebala punomoć roditelja kao prošle godine, kroz smijeh nam kaže Teodora.

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Komuna pjesmom “Samo ljubav je pobjeda” najavila istoimeni album

Ističe da su uslovi ove godine bili najteži do sada.

–       Staza je bila jako zahtjevna. Ipak, tu je ona doza zabave i adrenalina koje osjetimo što nam utrku čini lakšom. Zato ću se opet prijaviti, dodaje ona.

Iako je Strahinja Đokanović bivši skijaški reprezentativac BiH, i ovaj srednjoškolac ističe kako je staza bila izrazito zahtjevna. Zadovoljan je rezultatom kojeg je postigao.

–       Skijali smo na domaćem terenu, ali u pravim Red Bull uslovima. Dakle, najekstremniji uslovi do sada na trci koja se održavala na Jahorini, kaže on.

Jelkica Drpič dolazi iz Valjeva, iz Srbije, i na Jahorini radi kao instruktorica snowboarda. Bila je najbolja u ženskoj kategoriji. Ovo joj je već drugi put da se takmiči.

–       Izuzetno ekstremni uslovi. Magla, jako loše vrijeme. Najgori mogući uslovi. Ipak, trudili smo se da brinemo o svojoj sigurnosti. Na kraju, bila sam najbrža i super smo se zabavili.

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Laka objavio singl "Mama"

Nikoli Borovčaninu kojem je prošle godine izmakla pobjeda, Jahorina je također domaći teren. Ističe da mu je posebno drago da su upravo skijaši s Jahorine pokazali najviše.

–       Ipak, danas je teren bio veoma zahtjevan i nepredvidiv sa mnogo magle i skokova. Nekako smo uspjeli to sve savladati. Ljubav je pobijedila, kazao je.

Cjelodnevna zabava učesnika, ali i gostiju koja je počela još u podne partyjem zagrijavanja u Olimp baru na vrhu staze Poljice, nastavljena je nakon završetka trke i proglašenja pobjednika ispred Kolibe hotela Termag uz izvrsni bend Perpetuum Mobile, koje je, kako su nam uoči nastupa rekle vokali benda Danka Adamov i Marija Erović, malo iznenadila mećava. Međutim, ubrzali su ritam, jer, dodaju, “ne može drugačije”. Uostalom, after party učesnika i posjetilaca zato je i trajao do kasnih noćnih sati.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Veliki interes za koncert muzičke dive Josipe Lisac u Sarajevu

Rasprodano je već pola kapaciteta dvorane Bosanskog kulturnog centra...

Hanka Paldum o bajramskom koncertu u Mostaru, ramazanu, Abdulahu Sidranu…

Prva dama bh. estrade Hanka Paldum uveliko se priprema...

Muzička diva Josipa Lisac 11. maja u BKC-u u Sarajevu

Pedeset godina albuma "Dnevnik jedne ljubavi" jubilej je koji...

Latif Moćević gost na koncertu svjetske zvijezde Mahera Zaina u Zetri

Maher Zain, jedan od najboljih svjetskih izvođača duhovne muzike...