Red Bull presents: Helem Nejse 21. marta u Domu mladih predstavlja novi album ‘Gluten Tag’

- Advertisement -

Prvi dan proljeća, 21. mart, uz prijeko potrebno sunce, vedrinu i bolje raspoloženje donosi nam i koncert sve popularnije grupe Helem Nejse, koja će u sarajevskom Domu mladih pod etiketom Red Bull Presents održati prvi veliki samostalni koncert u rodnom gradu. 

Razlog za dobar dernek, ples, ali i smijeh, jer Helem Nejse ne nudi samo ‘običan’ koncert već promociju novog albuma vrlo interesantnog naziva ‘Gluten Tag’.

To je treći studijski album ovog benda koji marljivo radi već nekoliko godina stvarajući kvalitetnu simbiozu nekoliko različitih muzičkih žanrova među kojima dominiraju rap, reggae, rock, etno, dub… Ukratko, može se reći da momci iz Helem Nejsea sviraju i rade s muzikom ono što vole, ne robuju trendovima i imaju iskren pristup koji publika sve više usvaja. 

Upravo zbog toga interakcija s fanovima na njihovim koncertima je fenomenalna na čemu bi im mogle pozavidjeti i puno veće zvijezde. S obzirom da će produkciju u Domu mladih raditi Red Bull nema sumnje da će publika imati priliku vidjeti Helem Nejse u najboljem, vrhunskom izdanju. 

Album ‘Gluten Tag’ pod etiketom Croatia Recordsa u ‘eter’ izlazi šest dana prije sarajevskog koncerta (15. 3.), a kao nagovještaj onoga što se očekuje Helem Nejse je prije nekoliko dana ‘pustio’ prvi singl ‘More Than Weed’. Zanimljiv spot za pjesmu vrlo aktualne tematike u kojem Helem Nejse šarmiraju dvije starije gospođe kako bi ih odveli pred oltar da bi dobili prijeko potrebne papire za nepovratni odlazak u Europsku uniju. 

PROČITAJTE JOŠ:  Dokumentarni film "Žena hrabrost": Borba za goli život u braku

Refren su, kako kažu, ciljano otpjevali na engleskom kako bi ih u Hrvatskoj i Srbiji bolje razumjeli.

-Koncert u Domu mladih obilježiće početak novog proljeća, ljepših i vedrijih dana i čišćeg zraka te ima za cilj da u živote mladih ljudi, bar onih koji su još uvijek tu, unese jednu novu dozu optimizma i energije, poručuju Čika Gagara, Stihomir Klepić i Toshi Domaćin, ili kraće rečeno Helem Nejse.

Može se reći da album ‘Gluten Tag’ tematski dolazi u pravo vrijeme, samo nekoliko dana nakon što Njemačka novim zakonom potpuno otvara vrata radnoj snazi s Balkana. 

-Mart je mjesec u kojem Njemačka u potpunosti otvara svoja vrata mladoj radnoj snazi, a pošto nažalost ne možemo utjecati na to da raja ostane, odlučili smo ih barem ispratiti spektakularnim koncertom koji će im zasigurno ostati u pamćenju. Raji koja ostaje u Bosni i Hercegovini zajedno s nama u grčevitoj borbi za bolju budućnost, prenijećemo svu energiju koju imamo i rado ih primiti u svoju veselu Helem Nejse porodicu. Malo nas je, al’ smo ludi, kažu momci iz Helem Nejsea itekako svjesni bh. stvarnosti koju svojim umjetničkim radom žele poboljšati. 

PROČITAJTE JOŠ:  Brojne poznate ličnosti na otvaranju lokala Šukija Planjanina, zapjevao i legendarni Josip Pejaković

Zato najavljuju koncert s produkcijskim standardima Evropske unije, mnoštvo gostiju i dugogodišnjih prijatelja benda, ali i jednog gosta koji će biti, kako kažu: „Doslovno ogromno iznenađenje“. 

Koncert u Domu mladih bit će kruna dosadašnjeg rada ovog benda iza kojeg su tri albuma u tri godine, ‘Go u gostima’, ‘Pola čovjek pola jedan’ i ‘Gluten Tag’. Treba reći i da je Helem Nejse u pravom smislu riječi ‘band’. Dakle, oni sviraju uživo svoje pjesme što žanru koji predstavljaju ipak daje dimenziju više. Također, surađivali su s Dubiozom Kolektiv, Markom Louisom, Edom Maajkom, Frenkijem i mnogim drugim velikim imenima regionalne scene. 

Prethodna godina ‘prošla’ je u znaku njihovog drugog studijskog albuma, mnoštva koncerata, ali i šeste sezone popularnog Helem Nejse Rejdio Šoua iz kojeg se iznjedrila i jako popularna crtana serija „Bruca Braca Bruda Brada“. Nakon toga ekipa je napravila malu pauzu kako bi ušla u studio i snimila svoj treći studijski album ‘Gluten Tag’, koji će svjetlo dana ugledati 15. 3. Sarajevska publika imat će ga priliku uživo čuti 21. 3. u Domu mladih. 

Early bird karte već su puštene u prodaju po cijeni od 10 KM po sistemu ‘kupiš jednu, dobiješ drugu džabera’, a uz kupljenu kartu konzumaciju u vidu Red Bulla. Mogu se ‘nabaviti’ u Caffe Baru Opera i preko sistema kupikartu.ba. 

 

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

(VIDEO) Jedna tiha i kišna sarajevska večer bez pješaka i vozača

Današnje nevrijeme, koje je naišlo poslije sparine i sunca,...

Vrijeme u BiH: Evo kakve se temperature očekuju sutra

U Bosni i Hercegovini sutra se očekuje sunčano vrijeme....

(VIDEO) Edi Hadžiahmetović za 21. rođendan objavio spot i pjesmu “Šalji piće”

Mladi pjevač Edi Hadžiahmetović objavio je spot za svoju...