Red Bull RapLika 2019: Helem Nejse pozivaju repere da se prijave za freestyle prvenstvo

- Advertisement -

Prijave za ovogodišnje izdanje Red Bull RapLike su otvorene, a momci iz popularne hip hop ekipe Helem Nejse pozivaju MC-ijeve da se prijave na najveće regionalno takmičenje u freestyle repanju.

https://www.instagram.com/p/B3UQp7Eg6A2/?utm_source=ig_web_copy_link

Stihomir Klepić i Čika Gagara iz sarajevskog benda Helem Nejse snimili su video u kojem su pozvali sve repere iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije da se prijave za Red Bull Rapliku 2019, takmičenje u repanju ‘slobodnim stilom’.

Njih dvojica dobro znaju koliko je u hip hopu važno umijeće improvizacije i smišljanja rima na licu mjesta. Na počecima karijere i oni su se suočavali s drugim reperima u verbalnim dvobojima jedan-na-jedan, a 2012. su bili regionalni šampioni takmičenja Red Bull MC Battle, preteče Red Bull RapLike.

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Jedna tiha i kišna sarajevska večer bez pješaka i vozača

Stihi i Gaga su proteklih godina u par navrata bili voditelji na takmičenjima Red Bull RapLike, a na Regionalnom finalu 2017 u Tuzli njihova „borba komplimentima“ je izazvala oduševljenje u publici.

Mladi MC-ijevi koji misle da posjeduju talenat i žele krenuti njihovim stopama mogu se prijaviti za Red Bull RapLiku 2019 na zvaničnoj web stranici takmičenja.

Prijave su u sve tri zemlje otvorene od ponedjeljka 7. oktobra. MC-ijevi iz BiH mogu se prijaviti do četvrtka 24. oktobra, dok u Hrvatskoj i Srbiji rok za prijave traje do utorka 29. oktobra 2019. godine.

PROČITAJTE JOŠ:  Mujo Hodžić, učesnik "Zvezda Granda" umro u 26. godini

Nakon što žiriji odaberu najbolje prijave, po osam MC-ijeva će učestvovati na državnim finalima (BiH – 2. novembra, Sarajevo; Hrvatska – 8. novembra, Zagreb; Srbija – 9. novembra, Beograd). Regionalno finale, u kojem će učestvovati osam najboljih freestylera iz tri zemlje, bit će održano u Sarajevu, u subotu 16. novembra 2019. godine.

Sve informacije i vijesti su dostupne na zvaničnoj stranici takmičenja.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Gdje će Bosanci i Hercegovci dočekati prvomajske praznike i šta kažu o cijeni janjetine

Bosanci i Hercegovci vrše posljednje pripreme za prvomajske praznike....

Preminuo akademik Dževad Jahić

Dževad Jahić, bosanskohercegovački lingvist, pjesnik i akademik, preminuo je...

Na parkingu u Hrvatskoj snimio kukca jezivog izgleda: Zna li neko koja je ovo životinja?

Na popularnoj društvenoj mreži Reddit, često nailazimo na zanimljive...

(VIDEO) U zagrebački tramvaj ušla Dubioza kolektiv i napravila show

Dubioza kolektiv iznenadila je Zagrepčane svirkom u tramvaju. Na okretištu...