Red Bull RapLika Regionalno finale: Hip hop, RnB i dašak L.A. rapa u specijalno preuređenoj Zetri

- Advertisement -

Na velikom regionalnom finalu Red Bull RapLike 16. novembra u sarajevskoj Zetri očekuje se hip hop i RnB spektakl kakav do sada nije viđen u Sarajevu.

https://www.instagram.com/p/B4zgCf0Bv8Y/?utm_source=ig_web_copy_link

Centralni dio dvorane se pretvara u nesvakidašnji event prostor uz audio-vizuelne efekte i najbolje majstore za rasvjetu i audio sisteme, osam freestyle repera iz regije će odmjeriti snage, a sve će začiniti specijalno izdanje popularnog Brown Sugar RnB partyja.

Nastupiće zvučna imena regionalne hip hop scene, a Frenkie, Kontra i Indigo će premijerno izvesti prvi singl sa svog novog albuma „20/20“, snimanog u Red Bull Music Studiju u Los Angelesu.

U olimpijskoj dvorani Zetra će 16. novembra osam najboljih repera ‘slobodnim stilom’ iz BiH, Hrvatske i Srbije ‘ukrstiti rime’ u verbalnim dvobojima jedan-na-jedan i boriti se za prestižnu titulu regionalnog kralja freestylea. Hrvatsku predstavljaju Tzre, Mleeksa i Usce, iz Srbije dolaze Bubi, Loco Morrocco i aktuelni regionalni prvak Samuraj Krek, dok boje BiH brane Nyca i Sokol.

Popularni bh. reper Frenkie je, nakon bh. finala prije dvije sedmice, prošlog vikenda obišao Zagreb i Beograd, gdje su se održavala državna finala Red Bull RapLike za Hrvatsku i Srbiju. Sudeći po njegovim utiscima, u subotu se može očekivati vrhunsko takmičenje i pravi hip hop spektakl.

„Bio sam na sva tri državna finala i moram priznati da su me ti nastupi i energija koju sam osjetio vratili u neke stare dane. Najradije bih i ja se popeo s njima na binu i počeo betlati. Cijeli ovaj mjesec je bio pun vrhunskog repa i dobrog druženja, volio bih da RapLika traje cijelu godinu. Svi takmičari su bili odlični, a publika je bila velika podrška, i Sarajevo i Beograd i Zagreb su mi za vrijeme betlova ličili na Brooklyn i zračili iskrenim hip hop vajbom. Mislim da će regionalno u Zetri nadmašiti sva do sada“, izjavio je Frenkie.

PROČITAJTE JOŠ:  Veliki interes za koncert muzičke dive Josipe Lisac u Sarajevu

Veče će svojim nastupima uveličati niz poznatih imena regionalne hip hop scene, a među njima će biti i Frenkie, Kontra i Indigo. FmJamov trojac će u subotu premijerno predstaviti prvi singl sa svog novog albuma „20/20“ snimanog u Los Angelesu, koji izlazi uskoro.

„Prošla godina je bila jako uzbudjliva i radna, i sada za kraj dolazi ono najbolje – veliko finale RapLike i naš album. Kako bi se zahvalili publici na podršci odlučili smo da u subotu premijerno uživo izvedemo naš prvi singl s albuma „20/20“. Znamo da će produkcija u Zetri biti vrhunska i iskreno mislim da nema bolje prilike za početak promocije novog albuma nego tu. Kontra, Indigo i ja smo zapeti k’o puške i jedva čekamo da čujemo komentare i reakcije publike. Zato vas sve pozivam u subotu u Zetru da obilježimo ovaj veliki hip hop praznik i slavimo do zore“, rekao je poznati reper.

Kad se vrata Zetre u subotu u 21 sata otvore, gostima će u za tu priliku posebno preuređenoj Zetri dobrodošlicu prvo poželjeti zvuk popularnog Brown Sugar Rnb partyja, koji će se nakon takmičenja nastaviti do ranih jutarnjih sati. Domaćini partyja, DJ Soul i Merakoon, također najavljuju brojne novine i spektakularnu noć.

„Veselimo se novom dvostrukom događaju u Zetri uz Red Bull RapLiku i specijalno izdanje Brown Sugar RnB, i jedva čekamo reakciju publike na sve što skupa pripremamo. Kako za svaki specijalni event radimo novu postavku, i ovaj put možemo obećati vrhunski spektakl. U pripremi je potpuno novi audio-vizuelni doživljaj, a poseban akcenat će biti na centralnom dijelu podija Zetre. Za ovu priliku iz cijele regije stižu vrhunski stručnjaci za zvuk, svjetlo i video projekcije. Obzirom da stalno pratimo reakcije publike, i ovaj put smo našli prostora za dodatna poboljšanja u svakom dijelu produkcije. Sve u svemu, očekujemo noć bogatu brojnim muzičkim i vizuelnim preokretima, odličnim rap battleovima uz najbolje regionalne freestyle repere, i fantastičan party uz RnB i hip hop hitove do duboko u noć. Vidimo se u Zetri!” poručio je Brown Sugar RnB dvojac, DJ Soul i Merakoon.

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Laka objavio singl "Mama"

Za oba eventa vrijede iste ulaznice, koje su mogu kupiti u sistemu kupikartu.ba po cijeni od 10 KM (u cijenu je uključena konzumacija – jedan Red Bull). Svi koji svoje ulaznice kupe online koristeći UniCredit Bank kartice, uz svaku kupljenu kartu dobit će i dvije pozivnice za ove događaje u Zetri. Ova olakšica za korisnike UniCredit Bank kartica vrijedi do kraja dana u četvrtak 14.11., ili dok ulaznice ne budu rasprodane. Oni koji nemaju mogućnost online kupovine ulaznice mogu kupiti u cafe baru Opera u Sarajevu, gdje će uz svaku kupljenu ulaznicu dobiti i jednu pozivnicu.

Sve informacije i vijesti dostupne su na www.redbull.ba, te na Facebook profilu i zvaničnoj stranici takmičenja.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Veliki interes za koncert muzičke dive Josipe Lisac u Sarajevu

Rasprodano je već pola kapaciteta dvorane Bosanskog kulturnog centra...

Hanka Paldum o bajramskom koncertu u Mostaru, ramazanu, Abdulahu Sidranu…

Prva dama bh. estrade Hanka Paldum uveliko se priprema...

Muzička diva Josipa Lisac 11. maja u BKC-u u Sarajevu

Pedeset godina albuma "Dnevnik jedne ljubavi" jubilej je koji...

Latif Moćević gost na koncertu svjetske zvijezde Mahera Zaina u Zetri

Maher Zain, jedan od najboljih svjetskih izvođača duhovne muzike...