Red Bull RapLika: Velike nagrade za najboljeg freestyle repera iz BiH

- Advertisement -

Najpopularnije i najveće MC takmičenje u improvizaciji i smišljanju rima u slobodnom stilu, Red Bull RapLika, u novembru će okupiti elitu regionalne hip hop scene.  

Prijave za ovogodišnje takmičenje su otvorene i veliki broj MC-eva već se prijavio. 

Podsjećamo, prijave za bh. repere su otvorene do četvrtka 24.10., do ponoći. Žiri će nakon toga odabrati osam MC-eva koji će se u subotu, 2.11.2019. godine u sarajevskom Undergroundu boriti za laskavu titulu bh. prvaka i plasman na Regionalno finale.  

Bh. pobjednik će uz slavu i novčane nagrade imati osiguran direktni plasman na regionalno finale, kao i snimanje pjesme u studiju kod Shtuke u Sarajevu te video spot za tu pjesmu u produkciji Vedrana Haračića iz Salt and Flow ekipe.

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) U zagrebački tramvaj ušla Dubioza kolektiv i napravila show

O važnosti Red Bull RapLike za bh. scenu govorio je i doajen hip hop scene, DJ Soul: 

“Od 2010. godine kada smo organizirali Red Bull MC Battle, pa kroz Red Bull RapLiku, prošao je veliki broj repera koji danas čine bh. scenu. Ovo je odlična prilika za dolazeće repere da naprave prvi korak i steknu prve profesionalne nastupe pred publikom.”

“Koristim ovu priliku da ohrabrim i pozovem sve repere iz BiH da se prijave. Ovo je prilika za sve, i one koji se već bave i one koji prave prvi korak, da se predstave publici i naprave veliki korak u svojoj hip hop karijeri”, izjavio je DJ Soul. 

PROČITAJTE JOŠ:  Mujo Hodžić, učesnik "Zvezda Granda" umro u 26. godini

Bosna i Hercegovina je prepuna mladih talentiranih repera koji platformu Red Bull RapLike mogu iskoristiti kao važan korak i svoje prvo profesionalno iskustvo na hip hop sceni. Ponavljamo, prijave se zatvaraju u četvrtak, 24.10. minutu prije ponoći.

Bh. finale je na rasporedu 2.11.2019. godine, dok će Sarajevo biti domaćin i Regionalnog finala 16.11.2019. godine kada će najbolji MC-evi iz regiona odmjeriti snage u sklapanju najboljih rima slobodnog stila.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Preminuo akademik Dževad Jahić

Dževad Jahić, bosanskohercegovački lingvist, pjesnik i akademik, preminuo je...

Na parkingu u Hrvatskoj snimio kukca jezivog izgleda: Zna li neko koja je ovo životinja?

Na popularnoj društvenoj mreži Reddit, često nailazimo na zanimljive...

(VIDEO) U zagrebački tramvaj ušla Dubioza kolektiv i napravila show

Dubioza kolektiv iznenadila je Zagrepčane svirkom u tramvaju. Na okretištu...