Sačuvajte subotu: Masovni spust i Brown Sugar Rnb open air party na Jahorini

- Advertisement -

Sve je spremno za osmi tradicionalni Red Bull Home Run ove subote na Jahorini. Snijega ima u izobilju, a staze na ovoj olimpijskoj planini dovedene su do savršenstva.

Najmasovniji spust skijaša i bordera u našoj zemlji odavno je sinonim za vrhunsku cjelodnevnu zabavu na snijegu, pa se očekuje da će tako biti i ovaj put.

Posjetioce i goste na open air partyju koji ispred hotela Termag počinje nakon završetka utrke   zabavljat će BrownSugar Rnb ekipa, a to znači samo jedno – vrhunske ritmove i sate plesa.

PROČITAJTE JOŠ:  Vrijeme u BiH: Evo kakve se temperature očekuju sutra

Također, i ovaj put neće izostati vrijedne nagrade za tri najbrže skijašice, tri najbrža skijaša, najbržu snowboarderku, najbržeg snowboardera, najsporijeg učesnika (time limit u ovoj kategoriji je 15 minuta) te najbolju party ekipu.

Podsjećamo, pravila utrke su jednostavna. Učešće se ne plaća. Takmičari na startu u pancericama imaju zadatak pretrčati 150 metara do svojih skija ili snowboarda, što brže se spustiti niz stazu, a prvi koji prođe kroz cilj je pobjednik.

Svi takmičari moraju imati kacigu i startni broj, a učestvovati mogu amateri i rekreativci. Svaki namjerni fizički kontakt znači diskvalifikaciju, a iz utrke će biti isključeni i takmičari koji ne budu poštovali zacrtanu stazu. Mlađi od 16 ne mogu učestvovati, dok je mlađim od 18 potrebna saglasnost roditelja.

PROČITAJTE JOŠ:  Dean Kotiga prvi put u Tuzli: Kvizmajstor je gost Sajma kafe i čokolade

Prijave su moguće i na dan utrke u subotu, 12. februara, do 13:00 sati u Red Bull šatoru ispod hotela Termag na Jahorini. Utrka počinje u 16 sati, nakon čega slijedi Brown Sugar Rnb party na otvorenom.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Gdje će Bosanci i Hercegovci dočekati prvomajske praznike i šta kažu o cijeni janjetine

Bosanci i Hercegovci vrše posljednje pripreme za prvomajske praznike....

Preminuo akademik Dževad Jahić

Dževad Jahić, bosanskohercegovački lingvist, pjesnik i akademik, preminuo je...

Na parkingu u Hrvatskoj snimio kukca jezivog izgleda: Zna li neko koja je ovo životinja?

Na popularnoj društvenoj mreži Reddit, često nailazimo na zanimljive...

(VIDEO) U zagrebački tramvaj ušla Dubioza kolektiv i napravila show

Dubioza kolektiv iznenadila je Zagrepčane svirkom u tramvaju. Na okretištu...