Sarajevski restoran Majestique ponovno se otvara

- Advertisement -

Kultni restoran, u ulici Hasana Kikića 6, krajem prošlog stoljeća bio je popularno mjesto za izlazak i omiljeno okupljalište poznatih ličnosti, umjetnika i boema iz BiH, regije i svijeta. Kada je Sarajevo bilo centar svijeta, 1984. godine, „Majestique“ je dobio prestižno priznanje „Olimpijski osmijeh“.

Ovdje su se družile „legende“: Kemal Monteno, Arsen Dedić, Rade Šerbedžija, Zdravko Čolić, Davorin Popović, Abdulah Sidran, Ivo Pogorelić, Alija Hafizović Haf, Jasna Gospić… Ovdje su nastajale i neke od najljepših pjesama i evergina muzičke scene.

PROČITAJTE JOŠ:  Muzička diva Josipa Lisac 11. maja u BKC-u u Sarajevu

Sarajlije i njihovi gosti, njihov specifičan humor, prepoznatljivi sarajevski „mangupluk“ davali su nezaboravan šarm „Majestique“,  tako da, ako ste željeli osjetiti dušu Sarajeva, „Majestique“ je bio obavezna destinacija.

Prvi put je otvoren 80-ih, a o njegovoj popularnosti svedoče i posjete Huana Antonia Samarana, princeze Nore od Liechtensteina, švedskog kralja Carla XVI Gustafa, Franza Klammera, brojnih „zvijezda“ nekadašnjih olimpijskih borilišta, slikara, glumaca i novinara.

Dvojica entuzijasta, koji žele da nastave ovu pozitivnu sarajevsku priču, udahnuli su „Majestique“ novi život, kako bi se u njemu nastavila tradicija dobrih druženja, sklapali poslovi, nastajale nove pjesme poput „Sarajevo, ljubavi moja“, rađale i nove ljubavi… gradile nove uspomene, kako bi se očuvao sarajevski duh.

Obnovljeni „Majestique“ svoja vrata ponovno otvara, na dobro poznatoj adresi, u blizini parka preko puta zgrade Predsjedništva BiH, u blizini nekadašnje zgrade dobrog, starog Radija.

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Komuna pjesmom “Samo ljubav je pobjeda” najavila istoimeni album

Ovo je poziv da dođete, da postanete dio starih/novih druženja u danima kada Sarajevo odiše svojim prepoznatljivim šarmom i promovira svoju urbanu kulturu.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Veliki interes za koncert muzičke dive Josipe Lisac u Sarajevu

Rasprodano je već pola kapaciteta dvorane Bosanskog kulturnog centra...

Hanka Paldum o bajramskom koncertu u Mostaru, ramazanu, Abdulahu Sidranu…

Prva dama bh. estrade Hanka Paldum uveliko se priprema...

Muzička diva Josipa Lisac 11. maja u BKC-u u Sarajevu

Pedeset godina albuma "Dnevnik jedne ljubavi" jubilej je koji...

Latif Moćević gost na koncertu svjetske zvijezde Mahera Zaina u Zetri

Maher Zain, jedan od najboljih svjetskih izvođača duhovne muzike...