Sarajlije i brojni turisti uz hitove Joksimovića i vatromet ušli u 2020. godinu

- Advertisement -

Uz sjajnu atmosferu i poznate hitove regionalne muzičke zvijezde Željka Joksimovića desetine hiljada Sarajlija i brojni turisti iz regije i svijeta uplovili su u 2020. godinu, javlja Anadolu Agency (AA).

https://www.facebook.com/lifebamagazin/videos/497122637583843/

Prisutni na Trgu Bosne i Hercegovine su uz odbrojavanje koje je predvodio gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka i spektakularan vatromet ušli u Novu godinu.

“Dobrodošli u Sarajevo, centar regiona. Željko, hvala ti. Važno je da budemo jedinstveni, jer samo tako možemo praviti velike stvari za naš grad i našu državu. Dragi gosti, uživajte večeras”, kazao je Skaka okupljenima.

Joksimović se također zahvalio svima koji su došli na doček, napominjući kako je dobio informaciju da se na koncertu nalazi oko 70 hiljada ljudi.

“Bitno je da uđemo raspoloženi u Novu godinu. Sretna vam Nova godina”, kazao je popularni pjevač nakon čega je otpjevao pjesmu “Sarajevo ljubavi moja”.

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Pjevačica Sabina Dodik: Zeničanka koja svira klavir i violinu oduševila obradom hita Šemse Suljaković

Centralna manifestacija i doček na otvorenom okupio je, uprkos vrlo niskim temperaturama, hiljade građana koji su se zabavljali i plesali uz najveće hitove regionalne muzičke zvijezde.

Ove godine javnom dočeku je prisustvovalo i na hiljade stranih turista koji su stigli iz zemalja regiona, Hrvatske, Srbije, Slovenije i Sjeverne Makedonije, ali i mnogih drugih zemalja svijeta.

Zabava je počela u 21:00 sat kada je pred publiku izašla mlada bh. pjevačica Ilma Karahmet u čijim izvedbama su okupljeni uživali do 23:15, kada je nastupio Joksimović, zvijezda večeri.

Svoj novogodišnji koncert u Sarajevu otvorio je svojim poznatim hitom “Ljubavi” koji je odsvirao na klaviru, a u nastavku je pjevao i svoje druge dobro poznate pjesme.

PROČITAJTE JOŠ:  Bajram Šerif Mubarek Olsun

Za sigurnost građana su se brinuli brojni pripadnici jedinica Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, dok su u pripravnosti bile i dežurne mobilne stanice Hitne pomoći, kao i njihove kolege iz kantonalne vatrogasne brigade.

Za one, koji Novu godinu vole slaviti duže od jednog dana za 1. januar je osiguran još jedan koncert, a riječ je o nastupu legendarnog benda “Zabranjeno pušenje” ispred Vječne vatre.

Sarajevo je ovih dana povodom novogodišnjih praznika prepuno turista i uz posebno raskošnu rasvjetu na ulicama bh. prijestolnice vlada prava praznična atmosfera.

Ovo je četvrti put da se organizuje veliki javni doček Nove godine u glavnom gradu BiH, pod pokroviteljstvom uprave Grada Sarajeva uz slogan “Sarajevo novogodišnji centar regije”.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

(VIDEO) Jedna tiha i kišna sarajevska večer bez pješaka i vozača

Današnje nevrijeme, koje je naišlo poslije sparine i sunca,...

Vrijeme u BiH: Evo kakve se temperature očekuju sutra

U Bosni i Hercegovini sutra se očekuje sunčano vrijeme....

(VIDEO) Edi Hadžiahmetović za 21. rođendan objavio spot i pjesmu “Šalji piće”

Mladi pjevač Edi Hadžiahmetović objavio je spot za svoju...