Skopska rock atrakcija dolazi u Sarajevo: Funk Shui u Undergroundu

- Advertisement -

Početak februara rezervisan je za vrhunsku indie/rock/rapcore svirku u Sarajevu. Iz glavnog grada Sjeverne Makedonije 7. februara stiže nam jedan od najpopularnijih tamošnjih bendova, fantastični Funk Shui.

Nakon 10 godina bogate muzičke karijere, prvi put sviraju u Sarajevu u želji da se na najbolji način predstave publici. Koncert će se održati u sarajevskom Clubu u Underground, u petak 7.februara sa početkom u 21.00h.

Funk Shui je skopski bend koji se poigrava sa svojom pretencioznošću i tekstualno ublažava egzistencijalne padove na Balkanu.

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Adi Šoše objavio novu pjesmu i spot i najavio koncert u Sarajevu

Spojen daleke 2010. godine, naporno je radio na rješenjima za muzikoterapiju za balkansku psihopatologiju. Prvi album napisan je sa 16 godina, nazivom “Eter”, drugi, tri godine kasnije pod nazivom “R.E.M.”, a tu je još nekoliko EPova i single izdanja, puno koncerata i festivalskih nastupa.

 

 

Frontmen benda, karizmatični Luka Gorgievski kazao je da jedva čeka posjetiti glavni grad Bosne i Hercegovine i zasvirati pred sarajevskom publikom te dodao da je koncert grupe Funk Shui ipak malo više od mastike.

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Jedna tiha i kišna sarajevska večer bez pješaka i vozača

Također, Funk Shui će u okviru balkanske turneje nastupiti 6.februara u Ljubljani, na festivalu Ment, te 8. februara u Mostaru, u muzičkom studiju Pavarotti.

Kao predgrupa Funk Shuiu, nastupit će odlični mladi sarajevski bend Nervni Slom, koji je prije nekoliko mjeseci objavio album prvjenac. Ulaznica za koncert košta 6 KM.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Na parkingu u Hrvatskoj snimio kukca jezivog izgleda: Zna li neko koja je ovo životinja?

Na popularnoj društvenoj mreži Reddit, često nailazimo na zanimljive...

(VIDEO) U zagrebački tramvaj ušla Dubioza kolektiv i napravila show

Dubioza kolektiv iznenadila je Zagrepčane svirkom u tramvaju. Na okretištu...

(VIDEO) Adi Šoše objavio novu pjesmu i spot i najavio koncert u Sarajevu

Adi Šoše, jedan od najtalentiranijih i najtraženijih pjevača nove...