[Socijalni eksperiment] Bh. influenserke otkrivale tajne Instagrama jednom od najpoznatijih modela

- Advertisement -

Popularne bh. zvijezde Instagrama, Amina Efendić i Ana Bavrka, ovih dana su se našle u neobičnoj ulozi: podučavale su kako se postaje (i ostaje) popularan na društvenim mrežama, a njihov učenik bio je Boris Matoničkin, rođeni Sarajlija i jedan od najpoznatijih modela u Turskoj, glumac i sportista.

Boris Matoničkin

Boris je Sarajlija s adresom u Istanbulu, a u Turskoj je ostvario neuobičajenu karijeru – tačnije, tri paralelne karijere – kao model, glumac i sportista. Pod imenom Cem Bosnali, radio je bezbrojne revije i snimao reklame za najpoznatije svjetske brendove, glumio u oko dvije stotine epizoda TV serija, igrao rukomet za slavni Bešiktaš…

Ovih dana je boravio u rodnom gradu zbog jednog zanimljivog eksperimenta na društvenim mrežama. Iako je jedan od najpoznatijih modela u Turskoj, do sada nije bio naročito aktivan na društvenim mrežama. Instagram profilom se ozbiljnije pozabavio tek nedavno, da bi shvatio da to i nije baš tako lako kako mnogi misle.

Stoga se za pomoć obratio profesionalkama, i to iz rodne zemlje. Poznate bh. influenserke Amina Efendić i Ana Bavrka su ga podučile osnovama Instagrama, dok su obilazili Sarajevo, vozili se prema sunčanom jugu i razgledali Mostar.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Red Bull Bosna i Hercegovina (@redbullbih)

„O Instagramu i influensingu sam imao sasvim pogrešno mišljenje. Mislio sam da ćemo malo hodati po gradu, uslikati dvije-tri slike, postaviti dva-tri posta, podijeliti dva-tri videa, i to je to. Ali kada sam upoznao Aminu i Anu, vidio sam da je to pravi posao, koji uopšte nije lagan“, priznaje Boris.

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Edi Hadžiahmetović za 21. rođendan objavio spot i pjesmu "Šalji piće"

„Nije baš tako jednostavno biti influenser kako mnogi smatraju. Ipak tu treba puno truda, kreativnosti, volje, želje – i mrvica talenta. Jer da nije tako, vjerujem da bismo svi onda bili influenseri“, dodaje Ana.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Red Bull Bosna i Hercegovina (@redbullbih)

Još jednu stvar nije očekivao: on je u svojim poslovima navikao na preciznu podjelu zadataka, dok je s Instagramom situacija bitno drugačija.

„Navikao sam da za mene sve obavljaju produkcija i agencija. Ja dođem, odglumim, završim svoj posao, sjedam u auto i vozim se kući. Instagram je sasvim drugačiji. Sve moraš sam. Sam si producent, sam si snimatelj, sam radiš make-up, sam si frizer, sam biraš garderobu, biraš mjesto gdje ćeš raditi story ili gdje ćeš se slikati za post. I to stvarno nije lagan posao“, objašnjava novopečeni ‘influenser’.

Kako sam kaže, osnove je savladao, ali ima još mnogo toga da nauči.

„Sve u svemu, bio je odličan. Jako brzo uči, tako da očekujem da će postati veliki influenser“, govori Amina kroz smijeh. „Rekla sam mu da je bitno da bude konstantan, vidjećemo hoće li to ispoštovati, ali polažem velike nade u njega.“

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Kad će taj kružni?

Ana se slaže s njom: „Smatram da zaista ima potencijala kada su u pitanju društvene mreže, Instagram posebno, zato što je to platforma preko koje se može plasirati apsolutno sve što je zanimljivo publici. Vjerujem da će, ukoliko se bude trudio, s vremenom rasti i možda postati ozbiljan influenser ne samo u BiH, nego i u Turskoj.“

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Red Bull Bosna i Hercegovina (@redbullbih)

Projekat pod nazivom „Social Experiment“ je pokazao da je – pored svih prednosti koje neka osoba može posjedovati – za uspjeh na društvenim mrežama ipak presudno dobro poznavanje novih tehnologija i talenat, kako bi se uspješno bavili ovom aktivnošću koja često može donijeti pristojnu zaradu.

Broj pratilaca na Borisovom Instagram profilu se za vrijeme kratkog ‘školovanja’ sa Aminom i Anom utrostručio, ali tek predstoji da se vidi kako će napredovati. Ono što će mu zasigurno koristiti jesu beskonačne mogućnosti koje nudi svjetska metropola kakva je Istanbul.

„Biće mnogo novih avantura, jer Istanbul je grad pun avantura, i tu sam na svojoj teritoriji. Biće mi puno lakše da pravim storyje i postove tamo“, za kraj je poručio Sarajlija koji je osvojio grad na Bosforu, a sada kreće u osvajanje društvenih mreža.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Na parkingu u Hrvatskoj snimio kukca jezivog izgleda: Zna li neko koja je ovo životinja?

Na popularnoj društvenoj mreži Reddit, često nailazimo na zanimljive...

(VIDEO) U zagrebački tramvaj ušla Dubioza kolektiv i napravila show

Dubioza kolektiv iznenadila je Zagrepčane svirkom u tramvaju. Na okretištu...

(VIDEO) Adi Šoše objavio novu pjesmu i spot i najavio koncert u Sarajevu

Adi Šoše, jedan od najtalentiranijih i najtraženijih pjevača nove...