Soge je prvi e-sportaš koji će BiH predstavljati u Brazilu

- Advertisement -

Devetnaestogodišnji Đorđe Blagojević iz Banje Luke, u gejmerskim krugovima poznatiji kao „Soge“, prvi je šampion domaćeg izdanja globalnog eSport turnira Red Bull Player One. Proteklog vikenda, on je savladao konkurente iz čitave BiH i rezervisao kartu za svjetsko finale u Brazilu.

Spektakularna završnica takmičenja u planetarno popularnoj igri League of Legends (LoL) organizovana je 2. novembra, tačno mjesec dana nakon početka turnira.

U Domu omladine u Banjoj Luci našli su se pobjednici osam kvalifikacionih rundi, a nakon šest časova vrhunskih mečeva 1-na-1, mnogo gejmerske zabave i iznenađenja za posjectioce, upravo „Soge“ je osvojio titulu šampiona.

Pobjeđivao je redom sve izazivače, pa na kraju i Anesa „Aspecta“ Džehverovića iz Sarajeva, kojeg je nadmašio sa uvjerljivih 3:0 u velikom finalu i prvi podigao Red Bull Player One pehar.

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Kad će taj kružni?

Obojica finalista dobili su na poklon gejmerski monitor AOC, ali Blagojevića tek očekuje najveća nagrada – putovanje na svjetsko finale u Brazil gdje će predstavljati BiH na svjetskom finalu Red Bull Player One.

Već krajem novembra, mladić iz Banje Luke otputovat će u južnoameričku metropolu Sao Paolo, gdje će odmjeriti svoje LoL vještine sa šampionima iz još 27 država svijeta.

„Red Bull Player One BiH je bio turnir na zavidnom nivou u poređenju sa ostalima, jedno vrlo prijatno iskustvo i veoma je dobar osjećaj probuditi se kao šampion“, rekao je „Soge“ nakon velikog trijumfa dodajući kako ga „još više interesuje kakav je osjećaj vratiti se iz Brazila kao šampion“.

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Adi Šoše objavio novu pjesmu i spot i najavio koncert u Sarajevu

„Očekujem pobjedu i tamo. Ovo je jedna rijetka prilika koju ne bih volio da propustim“, izjavio je Blagojević nakon preuzimanja pobjedničkog trofeja.

Red Bull Player One je projekat pokrenut s ciljem razvoja sve masovnije eSport zajednice i pružanja podrške mladim talentima u izlasku na veliku scenu.

Ove jeseni je prvi put organizovan i u BiH, u saradnji Red Bulla i Kuvo TV, tima koji radi na pokretanju i razvijanju regionalnih gejming, eSport i medijskih projekata.

Online kvalifikacije su privukle više od 150 takmičara, a finalni događaj je pratilo više od 2.000 gledalaca, kako uživo, tako i putem prenosa na više internet platformi.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Na parkingu u Hrvatskoj snimio kukca jezivog izgleda: Zna li neko koja je ovo životinja?

Na popularnoj društvenoj mreži Reddit, često nailazimo na zanimljive...

(VIDEO) U zagrebački tramvaj ušla Dubioza kolektiv i napravila show

Dubioza kolektiv iznenadila je Zagrepčane svirkom u tramvaju. Na okretištu...

(VIDEO) Adi Šoše objavio novu pjesmu i spot i najavio koncert u Sarajevu

Adi Šoše, jedan od najtalentiranijih i najtraženijih pjevača nove...