Sony Walkman za 40. godišnjicu

- Advertisement -

I dok su pametni telefoni u velikoj mjeri zamijenili potrebu za namjenskim muzičkim plejerima kao što je Sony Walkman, ovaj uređaj i dalje ima popriličan broj korisnika u svijetu.

U sklopu IFA 2019, vodećeg godišnjeg sajma potrošačke elektronike u Berlinu, Sony je najavio kako će izbaciti novu verziju svog revolucionarnog prijenosnog muzičkog uređaja u čast 40. godišnjice postojanja.

Prvi put objavljen 1979. godine, Sony TPS-L2 Walkman bio je prvi prenosivi lični kasetofon i promijenio je način na koji slušamo muziku. Sony je od tada objavio različita izdanja svog Walkmana, a ovim posebnim izdanjem za 40. godišnjicu otišao je i korak dalje.

Sony NW-A100TPS Walkman ima logotip 40. obljetnice otisnut na poleđini, a dolazi sa posebno dizajniranim futrolom i paketom koji odaju počast originalnom TPS-L2 Walkmanu. Također, uređaj ima i jedinstveni prostor za kasete za sve one koji žele da se prisjete kako se muzika nekad zaista slušala.

Iz kompanije su rekli kako će se u prodaji naći i jeftinija verzija bez oznake 40. obljetnice pod nazivom Sony NW-A105 Walkman.

PROČITAJTE JOŠ:  Dean Kotiga prvi put u Tuzli: Kvizmajstor je gost Sajma kafe i čokolade

Pokrenut Androidom, novi Sony Walkman dolazi sa velikim brojem funkcija za audiofile. Ima digitalno pojačalo S-Master HX za isporuku zvuka visoke rezolucije i smanjenje distorzije, DSEE HX procesor za poboljšanje lošeg zvuka i vinilni procesor da digitalnim zapisima pruži karakter vinila.

Uređaj ima i do 26 sati trajanja baterije, što je više nego što većina pametnih telefona može da obezbijedi. Zvanična cijena i datum izlaska uređaja još uvijek nisu objavljeni.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

(VIDEO) Jedna tiha i kišna sarajevska večer bez pješaka i vozača

Današnje nevrijeme, koje je naišlo poslije sparine i sunca,...

Vrijeme u BiH: Evo kakve se temperature očekuju sutra

U Bosni i Hercegovini sutra se očekuje sunčano vrijeme....

(VIDEO) Edi Hadžiahmetović za 21. rođendan objavio spot i pjesmu “Šalji piće”

Mladi pjevač Edi Hadžiahmetović objavio je spot za svoju...