Svjetski dan turizma na Vlašiću: Vikend za cijelu porodicu

- Advertisement -

Turistička zajednica Srednjobosanskog kantona, Hotel Blanca Resort & Spa i Hotel Sunce Vlašić pokrenuli su akciju obilježavanja Svjetskog dana turizma 2020. godine.

Kao jedna od najvažnijih privrednih grana Bosne i Hercegovine, turizam je doživio žestok udar usred pandemije koronavirusa, ali se zahvaljujući stručnosti osoblja ne samo prilagodio trenutnoj situaciji, već i unaprijedio određene segmente. Dokaz tome je i ovogodišnja turistička ponuda Vlašića koja je unaprijeđena novitetima poput paintball poligona, a koja će u jesenjoj ediciji postati još bogatija.

“Svjetski dan turizma proslavit ćemo od 25. do 27 septembra, trodnevnom serijom aktivnosti kojom promovišemo postojeće, ali i predstavljamo nove sadržaje Vlašića. Svim posjetiteljima nudimo 50% popusta za dva i 30% popusta za jedno noćenje u Hotelu Blanca Resort & Spa i Hotelu Sunce Vlašić”, rekao je Saša Naprta, event manager turističke agencije Winter Vision.

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) U zagrebački tramvaj ušla Dubioza kolektiv i napravila show

Jedan od novih sadržaja bit će premijerno predstavljen u subotu. Radi se o Glice eko-klizalištu, ekološkom rješenju koje omogućava klizanje u svim vremenskim uslovima, ali bez potrošnje vode, energije i CO2 emisija.

“Naša misija poboljšanja turističke ponude Vlašića nikada ne smije i neće biti ostvarena nauštrb prirode Vlašića. Tome u prilog govori i činjenica da smo se umjesto gradnje klasičnog klizališta odlučili za Glice eko-klizalište. Unikatno švicarsko rješenje omogućit će klizanje tokom cijele godine, a pristup klizalištu je u subotu i nedjelju besplatan. Dugoročni cilj nam je i unapređenje naše sportske ponude u domeni sportova čija je osnova kretanje po ledu”, govori Naprta.

PROČITAJTE JOŠ:  Vrijeme u BiH: Evo kakve se temperature očekuju sutra

Pored ove ponude, za vrijeme trodnevnog obilježavanja Svjetskog dana turizma na Vlašiću, bit će održano i druženje uz logorsku vatru, hiking ture i degustacija bh. specijaliteta, filmske projekcije i sportsko-društvene igre za djecu i odrasle. Ljubitelji paintballa će imati priliku okušati se u ovom sportu po akcijskim cijenama.

RASPORED AKTIVNOSTI:

PETAK, 25. septembar

20.00 – 22.00 Druženje uz logorsku vatru ispred Hotela Sunce Vlašić

SUBOTA, 26. septembar

9.00-13.00 Hiking tura na vodopad Ugrić i degustacija bh. specijaliteta

12:00 Otvaranje Glice eko-klizališta

16.00 Filmska projekcija za djecu

20.00 Filmska projekcija za odrasle

Nedjelja, 27. septembar

10.00 – 13.00 Klizanje na Glice eko-klizalištu i društvene igre za djecu i odrasle

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Na parkingu u Hrvatskoj snimio kukca jezivog izgleda: Zna li neko koja je ovo životinja?

Na popularnoj društvenoj mreži Reddit, često nailazimo na zanimljive...

(VIDEO) U zagrebački tramvaj ušla Dubioza kolektiv i napravila show

Dubioza kolektiv iznenadila je Zagrepčane svirkom u tramvaju. Na okretištu...

(VIDEO) Adi Šoše objavio novu pjesmu i spot i najavio koncert u Sarajevu

Adi Šoše, jedan od najtalentiranijih i najtraženijih pjevača nove...