The Paint Club takmičenje u crtanju: Pobjednik je Edvin Granulo (foto)

- Advertisement -

U subotu, 22 septembra održano je još jedno državno takmičenje u crtanju the Paint Club. U crtanju su se takmičili: Dejan Slavuljica, Nazmir Vatreš, Seid Turšić, Demir Mensur ,a  Edvin Granulo je preuzeo mjesto Gorana Markovića koji radi opravdanih razloga nije mogao pristupiti takmičenju. Sve je počelo u 17:30 kada je publika zadužila flomastere i pločice i pokušala da osvoji nagradu za najboljeg i najsmiješnijeg monstruma.

U 19:30 je počelo predstavljanje crtača uz muziku Mr. Mehikano. Takmičarima su dodjeljenje pozicije za crtanje kao i markeri. Tačno u 20:00 sati je počelo drugo državno takmičenje. Tema je bila Mucha Lucha/ Brainmonsters. Tokom dva sata zadatak takmičara je bio da što bolje i originalnije prenesu zadanu temu na platna širine 1,5 x 1,5m. Crtanje je pratila muzika Baga Sound. U 22 sata markeri su odloženi i crtanje je završeno. Publika je mogla da ocjeni sva platna i da odluči za koga će glasati.

PROČITAJTE JOŠ:  Koncert 55 godina Nova fosila u Areni Zagreb dio je oproštajne turneje Sanje, Marinka i Zeca

Tačno u 23 sata je počelo glasanje za pobjednika drugog državnog takmičenja The Paint Club. Glasanje je teklo tako da je prvo glasao žiri (Ivona Matković Terzić, Amir Ćatć, Himzo sinanagić) pa onda publika. Pobjedik je Edvin Granulo, drugoplasirani je Seid Turšić a treće mjesto je uzeo Demir Mensur. Prvoplasirani je nagrađen sa vaučerom Shoe be do, majicama Revolt i Molimao, vaučerom Brainstorming magazina, poklon paketom pivovarne Laško i poklonima Njemačke ambasade Sarajevo. Nagrada publike je otišla u ruke momka koji je nacrtao monstruma na pločici broj 16, i on je također nagrađen vaučerom od strane Brainstorming magazina. Želimo da se zahvalimo svim sponzorima i podršci organizatora Mucha Lucha, kao i da se posebno zahvalimo na podršci Njemačkoj ambasadi u Sarajevu i njihovom predstavniku gospodinu Jens Wagneru, koji nam je izašao u susret pri organizaciji ovog takmičenja i omogućio da se jos jednom super zabavimo.Hvala i publici koja je došla da podrži crtače. Vidimo se slijedeće godine, poručili su organizatori.

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Adi Šoše pripadnicama ljepšeg spola za Dan žena poklonio novu pjesmu

 [nggallery id=944]

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Veliki interes za koncert muzičke dive Josipe Lisac u Sarajevu

Rasprodano je već pola kapaciteta dvorane Bosanskog kulturnog centra...

Hanka Paldum o bajramskom koncertu u Mostaru, ramazanu, Abdulahu Sidranu…

Prva dama bh. estrade Hanka Paldum uveliko se priprema...

Muzička diva Josipa Lisac 11. maja u BKC-u u Sarajevu

Pedeset godina albuma "Dnevnik jedne ljubavi" jubilej je koji...

Latif Moćević gost na koncertu svjetske zvijezde Mahera Zaina u Zetri

Maher Zain, jedan od najboljih svjetskih izvođača duhovne muzike...