Treći Rajh je pao jer su nacisti koristili Apple Maps

- Advertisement -

Prvi korisnici iPhone 5 su prezadovoljni telefon, ali svi Apple korisnici koji su instalirali iOS 6 su izuzetno nezadovoljni sa Apple maps, koje su zamijenile do sada upotrebljavane Google Maps.

Nezadovoljstvo korisnika, odrazilo se i na cijenu Apple dionica, a posebice su nezadovoljni korisnici u SAD-u, koji su intenzivno koristili Google Maps na svojim iOS uređajima. Apple se u iOS 6 dodatno distancirao od Google, izbacivši YouTube i Google Maps, te predstavivši nove Apple Maps.

“>

Apple Maps izgledaju fantastično na prezentacijama, uz Flyover efekt i prelijepu grafiku. U stvarnosti, teško da je Apple ikada izbacio veće smeće od software u istoriji. Apple maps su potpuno beskorisne, netačne, i nefunkcionalne. Za korisnika se Balkana, i nije prevelika razlika, obzirom da su ovdje i Google mape poprilično beskorisne, no ukoliko ipak pokušate koristiti Apple mape, pojam “beskoristan, užasno loš, neupotrebljiv software” dobit će potpuno novo značenje.

PROČITAJTE JOŠ:  Na parkingu u Hrvatskoj snimio kukca jezivog izgleda: Zna li neko koja je ovo životinja?

Proteklih dana smo i mi testirali Apple Maps, i samo se možemo složiti sa hiljade recenzija na internetu koji izuzetno loše ocjenuju nove mape. Apple navodno sada pokušava angažovati inžinjere koji su radili na razvoju Google Maps, kako bi im pomogli da naprave korisne Apple maps. Međutim, kada počnete koristiti Apple maps, shvatit ćete da zapravo, Apple očekuje od korisnika da ispravljaju mape, i da šalju primjedbe, obilježavaju lokacije i najkorisnije rute. To ne bi ni bilo loše, da ova aplikacija ima ikakve osnove.

Za razliku od navigacija, poput recimo iGo, u Apple Maps, za ovo područje Balkana, ne postoji POI (Points of Interest), 90% stvari je pogrešno obilježeno, nedostaju cijeli gradovi, glavne magistralne ceste,  Apple Maps mora imati pristup internetu (što će dovesti do velikog računa za mobilni internet), turn by turn navigacija radi samo u teoriji, glasovna upozorenja ne postoje za ovo područje (ukoliko promašite skretanje, iPhone će ostati nijem, i neće vam ničim signalizirati da ste pogriješili niti će kalkulisati novu rutu), podaci o brzini, visini i slično ne postoje…. ukratko, Apple bi trebao platiti korisnicima što su uopšte ikada pokrenuli Apple maps, jer je to prilično traumatično iskustvo. Barem je bilo za nas.

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Legendarni Bruno Langer o saradnji sa grupom ZAR: Drago mi je što sam gost na pjesmi "Žurim", svi živimo rock'n'roll

Kao i uvijek, parodije se pojave na YouTube, pa tako i ova parodija koja sugeriše da su nacisti izgubili rat jer su koristili Apple mape.

Izvor: PunSignal.com

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=GkDz4wMI9J8]

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Gdje će Bosanci i Hercegovci dočekati prvomajske praznike i šta kažu o cijeni janjetine

Bosanci i Hercegovci vrše posljednje pripreme za prvomajske praznike....

Preminuo akademik Dževad Jahić

Dževad Jahić, bosanskohercegovački lingvist, pjesnik i akademik, preminuo je...

Na parkingu u Hrvatskoj snimio kukca jezivog izgleda: Zna li neko koja je ovo životinja?

Na popularnoj društvenoj mreži Reddit, često nailazimo na zanimljive...

(VIDEO) U zagrebački tramvaj ušla Dubioza kolektiv i napravila show

Dubioza kolektiv iznenadila je Zagrepčane svirkom u tramvaju. Na okretištu...