Tri sedmice do najvećeg esport događaja u BiH: Ko će putovati u Brazil?

- Advertisement -

Na pola puta od BiH do Brazila, poznato pola finalista najvećeg LoL turnira

Red Bull Player One, najveći ovogodišnji esport događaj u Bosni i Hercegovini, bliži se svom velikom finalu 2. novembra u Banjoj Luci, a u završnicu turnira plasirala su se već četiri takmičara iz tri različita grada.

Online kvalifikacije za najveće takmičenje u BiH u megapopularnoj igri League of Legends (LoL) tačno su na polovini. Najuspješniji u posljednjoj održanoj, četvrtoj rundi, u subotu, 12. oktobra, bio je Haris „Hary035“ Šarić iz Tuzle. U opasnoj konkurenciji LoL igrača iz čitave BiH on je zauzeo prvo mjesto, plasirao se u veliko finale i dobio jedinstvenu priliku – da se bori za titulu Red Bull Player One šampiona i put na svjetsko finale u Brazilu!

Posljednji korak ka Južnoj Americi, međutim, neće biti jednostavan, jer je konkurencija u završnici već žestoka. Uz Tuzlaka Harisa „Hary035“ Šarića, svoje mjesto u LAN finalu su do sada osigurali Anes „aspect” Džehverović, te Miloš „Mix234” Vrhovac i Đorđe „Soge” Blagojević iz Banje Luke. Oni čekaju još četiri rivala, koji će biti poznati nakon preostalih kvalifikacionih rundi. Prijave za njih su već otvorene, putem platforme Toornament, a učestvovati mogu svi neprofesionalni LoL igrači sa državljanstvom BiH i najmanje 16 godina starosti.

PROČITAJTE JOŠ:  Brojne poznate ličnosti na otvaranju lokala Šukija Planjanina, zapjevao i legendarni Josip Pejaković

Drugog dana novembra, svih osam finalista će se naći u Banjoj Luci i kroz bitke „1 na 1“ saznati ko je od njih najbolji amaterski LoL igrač. Šampion će, kao nagradu, dobiti put u brazilsku metropolu Sao Paolo, na megdan najvećim esport talentima iz svih krajeva svijeta, gdje će moći da iskusi svu spektakularnost današnje esport scene. Ovaj događaj, baš kao i kompletan turnir, biće najveće esport dešavanje 2019. godine u BiH, a organizatori najavljuju da će više detalja o samoj završnici objaviti uskoro, posredstvom zvaničnog Facebook event-a i medija. Za sada otkrivaju samo dvije informacije – da će u pitanju biti nezaobilazan događaj za sve ljubitelje video-igara i da će ulaz biti besplatan.

PROČITAJTE JOŠ:  Na parkingu u Hrvatskoj snimio kukca jezivog izgleda: Zna li neko koja je ovo životinja?

Player One je globalni projekat kojeg je pokrenuo Red Bull, najveći svjetski proizvođač energetskih pića, s ciljem podrške i razvoja esporta, odnosno takmičarskog igranja video-igara, koje je u planetarnoj ekspanziji. U BiH se ove jeseni organizuje prvi put, u saradnji sa Kuvo TV, timom koji radi na pokretanju regionalnih gejming, esport i medijskih projekata. Dodatne nagrade za učesnike, ali i najveće LoL fanove među posjetiocima, obezbijedio je AOC, jedan od vodećih proizvođača gejming monitora.

Sve informacije o Red Bull Player One BiH dostupne su putem e-mail adrese rbpobih@gmail.com, web stranice Red Bull BiH te zvaničnog turnirskog Discord kanala.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Gdje će Bosanci i Hercegovci dočekati prvomajske praznike i šta kažu o cijeni janjetine

Bosanci i Hercegovci vrše posljednje pripreme za prvomajske praznike....

Preminuo akademik Dževad Jahić

Dževad Jahić, bosanskohercegovački lingvist, pjesnik i akademik, preminuo je...

Na parkingu u Hrvatskoj snimio kukca jezivog izgleda: Zna li neko koja je ovo životinja?

Na popularnoj društvenoj mreži Reddit, često nailazimo na zanimljive...

(VIDEO) U zagrebački tramvaj ušla Dubioza kolektiv i napravila show

Dubioza kolektiv iznenadila je Zagrepčane svirkom u tramvaju. Na okretištu...