Event & ZabavaModa

Trideset modnih dizajnera Europe učesnici su European Fashion Passporta Sarajevo  2019.

0

Krajem septembra ove godine Sarajevo će biti domaćin modnog festivala European Fashion Passport 2019. Učesnici European Fashion Passporta su modni dizajneri  iz dvadesetak europskih zemalja.

Publika će imati priliku uživati u trideset dizajnerskih revija koje će se održati u Sarajevskom ratnom teatru (SARTR-u) 27. i 28. septembra.

Organizatori European Fashion Passporta su u konkurenciji više od stotinu europskih mladih modnih  dizajnera izabrali trideset njih koji će svoje kolekcije predstaviti u Sarajevu.

Modni dizajneri koji učestvuju na European Fashion Passportu 2019. od 27. do 29. septembra su iz dvadesetak zemalja: Albanija, Crna Gora, Holandija, Sjeverna Makedonija, Hrvatska, Srbija, Italija, Španija, Slovačka, Litva, Latvija, Kosovo, Kipar, Belgija, Mađarska, Slovenija, Švedska, Bosna i Hercegovina i dr.

“Raditi sa mladim i perspektivnim modnim dizajnerima iz cijele Europe je privilegija. Veoma sam sretan što čast, da budem art direktor European Fashion Passporta 2019., je data baš meni. Sarajevo će imati priliku da vidi izvrsne modne revije tridesetak dizajnera i najteži dio posla upravo je i bio odabrati učesnike jer konkurencija je bila izvanredna”- rekao je Adnan Hajrulahović Haad bh. modni dizajner i art direktor European Fashion Passporta 2019.

LIFE:  Skijalište Rostovo sve popularnije među ljubiteljima zimskih sportova

Pored revija i programa European Fashion Passporta koji Sarajevo stavlja na vrh europskog modnog kalendara krajem septembra, trideset dizajnera će imati i četiri stručne radionice. Cilj projekta je da pored prezentacije i revija dizajneri dobiju mogućnost dodatne edukacije, zajedničkog rada ali i izgradnje europskog tržišta i modne svene Europe u segmentu mladih modnih dizajnera.

Interesovanje za program je veliko a projekat je podržan od strane Španske, Belgijske, Slovačke, Mađarske i Holandske ambasade u BiH te ureda EU u BiH.

Facebook komentari


‘Mačak u čizmama’ otvara novu sezonu u Pozorištu lutaka Mostar

Previous article

Španjolska i Argentina u finalu Svjetskog košarkaškog prvenstva

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *