Tuzla: Bogat decembarski program u cafe baru Sloboda

- Advertisement -

Cafe Sloboda je jedno od redovnih mjesta za izlazak raznih generacija Tuzlaka. Tokom decembra, ovaj popularni kafić slavi svoj 19. rođendan bogatim programom, uz lokalne DJ-e i goste iz Sarajeva, Banja Luke, Zenice i Beograda. Pored toga, već četiri godine u bašti ovog lokala održava se i Pan Winter Garden. Posjetitelji ovdje mogu uživati u kuhanom vinu, ponudi hrane, ili nabaviti suvenire i poklone.

Arhivska fotografija - foto. Sulejman Omerbašić
Arhivska fotografija – foto. Sulejman Omerbašić

U dosadašnjem toku Slobodinog rođendanskog mjeseca kao gosti su se redali Kontra iz Sarajeva, Feđa Knajdl iz Zenice, Indigo iz Tuzle, kao i DJD, specijalni gost iz njemačkog Bielefelda. Nastavak decembra nije ništa manje kvalitetan, već idućeg vikenda domaćin je DJ Soul, koji će se predstaviti u audio-vizuelnom stilu u petak. Dan kasnije, elektronske ritmove donosi DJ Facho iz Tuzle.

PROČITAJTE JOŠ:  Dokumentarni film "Žena hrabrost": Borba za goli život u braku

U četvrtak 20. decembra nastupa DJ dvojac Elick i Shadow Kid – najnoviji dio Fm Jam ekipe, sa modernijim hip hop zvukom, a u petak će Sloboda ugostiti sarajevskog DJ-a Dynnotika. U subotu 22.12. na DJ pultu je još jedan dvojac. Iza zajedničkog imena Two Funny stoje DJ Crab i Refa T, koji stižu iz Zenice.

Posljednji vikend ove godine zabava dolazi do vrhunca. Jedan od najrađe viđenih gostiju u Slobodi je DJ Mrki. Novopazarac sa adresom u Beogradu, jedan je od najkvalitetnijih hip hop DJ-a u Srbiji, a u njegovim setovima slušaju se hip hop, r&b, kao i party klasici iz raznih era, uz primjese funka, rocka i scratch vještine na gramofonima. Njegovo gostovanje zakazano je za petak 28.12. a subotu nakon toga će upotpuniti legendarni banjalučki DJ Woodie, iz čijeg mixera slušamo široki spektar elektronske muzike.

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Adi Šoše objavio novu pjesmu i spot i najavio koncert u Sarajevu
Arhivska fotografija - foto. Sulejman Omerbašić
Arhivska fotografija – foto. Sulejman Omerbašić

Za sami kraj godine 30.12. održava se tradiocionalni Fm Jam Starogodišnji party. Ovo je jedinstvena zabava, koja se vraća svake godine na isti datum. DJ ekipa iz Fm Jam-a, okuplja se u Slobodi, i sa kratkim i energičnim setovima “ispraća” staru godinu. Ovaj put najavili su 9 DJ-a koji će publici ponuditi hip hop, reggae, trap, dnb, breakbeat, funk, house, disco i mnoge druge muzičke pravce.

Posljednjeg dana godine, 31. decembra običaj ovog popularnog kafića je da pozove svoje goste na veliki block party uz burgere, kuhanje graha, te dobru muziku i druženje koje traje od podne do 16h.

Video iz arhive Fm Jam Starogodišnji 2013:

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA