Reality

OGLASIO SE UKC NIŠ – nakon Marijinog apela za pomoć, otkrili da se Miljanino stanje stabilizuje

0
OGLASIO SE UKC NIŠ – nakon Marijinog apela za pomoć, otkrili da se Miljanino stanje stabilizuje, Life.ba

Ovim povodom oglasio se UKC Niš koji je naveo da se Miljana uspješno oporavlja, te da bolnica ima sve potrebne medikamente, kao i dovoljno krvi za liječenje pacijetkinje, iako je Miljanina majka, Marija Kulić prethodno apelovala na ljude da ako su u mogućnosti pošalju određene vitamine iz Amerike, prenosi Pink.rs.

-Pacijentkinja Miljana Кulić primljena je u Urgentni centar Univerzitetskog kliničkog centra Niš u subotu 30.07.2022., kao hitan slučaj zbog bolova u trbuhu. Sedam dana pre prijema u UКC Niš, pacijentkinja je operisana u turskoj bolnici, kada je zbog gojaznosti urađena operacija tzv. “skraćenje želudca“ (sleeve gastrectomia) . Nakon prijema u UКC Niš, urađene su sve dijagnostičke procedure, koje su ukazivale na neophodnost hitne hiruške intervencije.

-Istog dana, 30.07.2022., pacijentkinja je hitno operisana i tom prilikom ustanovljeno je krvarenje u trbuhu , uzrokovano povredom slezine. Urađena je operacija uklanjanja slezine. Pacijentkinja se uspešno oporavlja u Jedinici intezivne nege Кlinike za anesteziju i reanimaciju. Univerzitetski klinički centar Niš ima sve neophodne medikamente potrebne za lečenje pacijentkinje, a Zavod za transfuziju krvi Niš ima potrebne količine krvi koje se mere stotinama jedinica – piše u saopštenju na zvaničnom sajtu UKC Niša.

LIFE:  AGONIJI NEMA KRAJA, STIGLA PRIJETNJA ZA KULIĆE! Oglasila se koordinatorica klinike u kojoj je Miljana operisana i poručila OVO

Miljanina majka Marija Kulić prethodno je u domaćim medijima navela da ne zna da li Klinički centar ima dovoljno krvi, te je navela i da su Miljani hitno potrebni američki vitamini B12 i D3.

– U bolnici sam i čekam. Sve vreme sam uz nju, pustili su me da budem pored Miljane. Ona spava, a i dalje je neizvesno. Juče su joj dali 2,5 litre krvi, ali ne znam da li će biti potrebno još i da li imaju dovoljno – rekla je nedavno Marija.

– Ono što nam je sada potrebno su vitamini američki B12 od 1000 mikrograma i D3 vitamin. Ali obavezano u kapima ili za infuziju. Najkvalitetniji su u Americi, ovde na našem tržištu su lošiji, a i iscrpljene su zalihe vitamina. To je ono što nam je hitno potrebno, pa ako može neko iz inostrantsva da se javi i pošalje – rekla je uznemirena Marija Kulić tada za domaće medije.


Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

You may also like