U Rijeci velika međunarodna karnevalska povorka s više od 11.000 maškara

- Advertisement -

Središnji događaj Riječkog karnevala – Velika međunarodna povorka u kojoj je više od 11.000 maškara – krenula je u nedjelju u mimohod ulicama u središtu grada.

U povorci je 116 grupa, među kojima je 14 hrvatskih grupa iz drugih županija i 24 skupine iz inozemstva.

Među inozemnim skupinama su gosti iz prijateljskih gradova, bivših i budućih Europskih prijestolnica kulture: irski Galway, luksemburški Esch, litvanski Kaunas, srbijanski Novi Sad, mađarski Veszprem i talijanske pokrajine Matera te maškare iz drugih europskih gradova te Indije, Japana i SAD-a.

U povorci su karnevalske skupine Nuovo Comitato Carnevale Boscarel iz Verone, Vrbovečki gurmani, Udruga Bijela golubica iz Vukovara, Japan u Rijeci, Udruga umirovljenika grada Crikvenice i Općine Vinodolske, Grupa iz Indije, Sušački gimnazijalci, Prva riječka hrvatska gimnazija i Gimnazija Andrije Mohorovičića, Dom umirovljenika Kantrida, Međunarodna grupa “Nevera iz učeničkog doma Kvarnera”, Istarski Klub, Karnevalska grupa “Kampus”, Klinčaselske mažoretkinje, Grupa iz talijanske Matere, Plesni klub “Pagannini” iz Livna…

PROČITAJTE JOŠ:  Grupa ZAR 15. aprila predstavlja pjesmu "Žurim" na kojoj su ugostili legendarnog Brunu Langera

U povorci i sušački slatkiši, kandidati za predsjedničke izbore..

Maskirane skupine prigodno su se, u skladu s maskama koje nose, nazvale: Fedrigo da Porto, Kaj su jeli naši stari, Veseli Vukovar, Japanska kaligrafija, Bubnjari i plesači, Crikvenica va srcu, Kalari uniform, Sušački slatkiši, Kandidati za predsjedničke izbore, Zlatne godine, Mafija i brojne druge.

Povorku predstavljaju voditelji na šest pozornica postavljenih uzduž maškarane trase, a prate je brojni gledatelji, akreditirani novinari iz Hrvatske i Europe te organizirane turističke grupe iz cijelog svijeta, prenosi Hina.

PROČITAJTE JOŠ:  Brojne poznate ličnosti na otvaranju lokala Šukija Planjanina, zapjevao i legendarni Josip Pejaković

Uoči povorke, u subotu uvečer održan je tradicionalni, 21. Humanitarni karnevalski bal, s kojega je prihod namijenjen za nabavku specijalno prilagođenog kombi vozila za prijevoz osoba s invaliditetom. Na balu su bili predstavnici veleposlanstava u Hrvatskoj, predstavnici prijateljskih gradova: Estea, Faenze, Kawasakija, Neussa, Karlsruhea, Rostocka, Cetinja.

Navečer, nakon završetka povorke, maškare će vratiti ključeve grada, a u moru ispred riječke luke bit će zapaljen pust – krivac za sve loše u prošloj godini.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

(VIDEO) Jedna tiha i kišna sarajevska večer bez pješaka i vozača

Današnje nevrijeme, koje je naišlo poslije sparine i sunca,...

Vrijeme u BiH: Evo kakve se temperature očekuju sutra

U Bosni i Hercegovini sutra se očekuje sunčano vrijeme....

(VIDEO) Edi Hadžiahmetović za 21. rođendan objavio spot i pjesmu “Šalji piće”

Mladi pjevač Edi Hadžiahmetović objavio je spot za svoju...