Event & Zabava

U Sarajevo stiže velikan svjetske muzičke scene – Mr. Aril Brikha!

0
photo by NPhoto
photo by NPhoto

Nakon više od sedamdeset dana od posljednjeg partija u organizaciji Garden of Dreams, Sarajevo će u subotu zaplesati na prvom ovogodišnjem GoM izdanju koji će ovog puta ugostiti iranskog DJ-a Arila Brikhu, kojem će ovaj nastup ujedno biti i prvi u Bosni i Hercegovini.

Aril Brikha je producent i DJ iranskog porijekla iz Švedske, a važi za jedno od najinovativnijih imena na techno sceni. Još kao dijete pokazivao je strast prema elektronskoj muzici slušajući imena poput Depeche Mode, Front 242 i Jean Michel Jarre, a svoju karijeru je započeo 1998. godine.

Njegove prve trake našle su se na izdanjima švedskih izdavačkih kuća poput Dankl, Plump i Placktown, a iza sebe ima i saradnju sa legendarnom izdavačkom kućom Transmat Records koja je izdala njegovu prvu ploču „Art of Vengeance EP“ na sestrinskom labelu Fragile.

Svojom trakom Groove La Chor’ je pomjerio granice klasifikacije žanrova u elektronskoj muzici, obzirom da je u sebi sadržavala elemente techno, house i deep house muzike.

photo by NPhoto

EP „Winter“ koji je izdao 2007. godine je svakako njegov najznačajniji doprinos muzici, dok je naslovna traka stekla status techno klasika. Winter je jedno od najpopularnijih izdanja, sudeći po reakcijama publike.

Prevazilazeći muzičke žanrove, Brikha je beskompromisno gradio svoj producentski put, nezavisno od trendova, pozicionirajući se na globalnoj sceni kao jedan od najvećih inovatora.

Uz glavnog gosta večeri, u subotu 16. februara u prostorijama RTV Doma nastupit će i domaće snage After Affair i G.Edd čiji setovi su postali nezaobilazan dio svakog Garden of Dreams dešavanja. Kakva je atmosfera bila na prošlom Gardenu, u RTV Domu, možete pogledati na ovom linku:

Karte u pretprodaji za ovaj događaj više nije moguće kupiti, a ograničen broj ulaznica bit će dostupan na ulazu u RTV Dom po cijeni od 30 KM.

 

Facebook komentari

Tomić prvi put trenirao, Tuzlaci igraju dvije utakmice s Cedevitom

Previous article

Veliki koncerti Tonija Cetinskog u Zenici i Sarajevu

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *