U Sarajevo stiže velikan svjetske muzičke scene – Mr. Aril Brikha!

- Advertisement -

Nakon više od sedamdeset dana od posljednjeg partija u organizaciji Garden of Dreams, Sarajevo će u subotu zaplesati na prvom ovogodišnjem GoM izdanju koji će ovog puta ugostiti iranskog DJ-a Arila Brikhu, kojem će ovaj nastup ujedno biti i prvi u Bosni i Hercegovini.

Aril Brikha je producent i DJ iranskog porijekla iz Švedske, a važi za jedno od najinovativnijih imena na techno sceni. Još kao dijete pokazivao je strast prema elektronskoj muzici slušajući imena poput Depeche Mode, Front 242 i Jean Michel Jarre, a svoju karijeru je započeo 1998. godine.

Njegove prve trake našle su se na izdanjima švedskih izdavačkih kuća poput Dankl, Plump i Placktown, a iza sebe ima i saradnju sa legendarnom izdavačkom kućom Transmat Records koja je izdala njegovu prvu ploču „Art of Vengeance EP“ na sestrinskom labelu Fragile.

PROČITAJTE JOŠ:  Grupa ZAR 15. aprila predstavlja pjesmu "Žurim" na kojoj su ugostili legendarnog Brunu Langera

Svojom trakom Groove La Chor’ je pomjerio granice klasifikacije žanrova u elektronskoj muzici, obzirom da je u sebi sadržavala elemente techno, house i deep house muzike.

photo by NPhoto

EP „Winter“ koji je izdao 2007. godine je svakako njegov najznačajniji doprinos muzici, dok je naslovna traka stekla status techno klasika. Winter je jedno od najpopularnijih izdanja, sudeći po reakcijama publike.

Prevazilazeći muzičke žanrove, Brikha je beskompromisno gradio svoj producentski put, nezavisno od trendova, pozicionirajući se na globalnoj sceni kao jedan od najvećih inovatora.

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) U zagrebački tramvaj ušla Dubioza kolektiv i napravila show

Uz glavnog gosta večeri, u subotu 16. februara u prostorijama RTV Doma nastupit će i domaće snage After Affair i G.Edd čiji setovi su postali nezaobilazan dio svakog Garden of Dreams dešavanja. Kakva je atmosfera bila na prošlom Gardenu, u RTV Domu, možete pogledati na ovom linku:

Karte u pretprodaji za ovaj događaj više nije moguće kupiti, a ograničen broj ulaznica bit će dostupan na ulazu u RTV Dom po cijeni od 30 KM.

 

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Gdje će Bosanci i Hercegovci dočekati prvomajske praznike i šta kažu o cijeni janjetine

Bosanci i Hercegovci vrše posljednje pripreme za prvomajske praznike....

Preminuo akademik Dževad Jahić

Dževad Jahić, bosanskohercegovački lingvist, pjesnik i akademik, preminuo je...

Na parkingu u Hrvatskoj snimio kukca jezivog izgleda: Zna li neko koja je ovo životinja?

Na popularnoj društvenoj mreži Reddit, često nailazimo na zanimljive...

(VIDEO) U zagrebački tramvaj ušla Dubioza kolektiv i napravila show

Dubioza kolektiv iznenadila je Zagrepčane svirkom u tramvaju. Na okretištu...