U subotu dm live cooking show

- Advertisement -

Koja je idealna kombinacija za nove okuse i zdrave zalogaje, kako napraviti supu u blenderu te zašto rafinirani šećer u kolačima zamijeniti zdravijom alternativom, moći će saznati svi Tuzlaci koji sutra, u subotu, 25.1. od 13 do 16 sati posjete Bingo City Centar. Naime, u tom periodu u prizemlju centra ispred dm prodavnice bit će održan live cooking show powered by dm, u kojem će poznati kuhar Almir Mukača pripremati zdrava, ukusna i brza jela uz upotrebu dmBio namirnica.

Na meniju će se, između ostalog, naći i palačinke od bademovog i kokosovog brašna sa preljevom od jabuka i javorovog sirupa, supa od pečenog karfiola, keksići sa rižinim brašnom i kikiriki puterom te mliječna čokolada od riže.

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Adi Šoše objavio novu pjesmu i spot i najavio koncert u Sarajevu

U spremanju zdravih obroka pomoći će mu najpoznatiji bh. reper Frenkie, a posjetitelji će, osim degustacije, imati priliku otkriti na koji način pripremiti ukusne i zdrave obroke.

„Radujem se novom druženju! Kao i na prethodnim radionicama, očekujem veliki interes Tuzlaka za degustaciju zdrave hrane, a spreman sam odgovoriti i na sva pitanja oko pripreme.“ – izjavio je Almir Mukača.  

Radionice su već održane u Banjoj Luci i Mostaru, a posjetioci su sa velikim zanimanjem pratili proces pripreme hrane.

PROČITAJTE JOŠ:  Eldin Huseinbegović pred koncerte: Zahvaljujući muzici putujem širom svijeta i upoznajem nove narode i kulture

„Najčešće postavljena pitanja su bila za recepte i tehniku pripreme hrane, jer je većina posjetioca bila oduševljena ukusnim jelima spremljenim od dmBio namirnica. Raspitivali su se za zamjenske proizvode, poput agava sirupa koji odlično mijenja šećere u kolačima. Veoma mi je drago da je sve što smo pripremili naišlo na oduševljenje, čemu svjedoče i prazni tanjiri na kraju radionice“, dodaje Mukača.

Kao dodatni poticaj za usvajanje novih navika kada je zdrava prehrana u pitanju posjetioci će na poklon dobiti recepte i savjetnik o balansiranoj ishrani sa savjetima nutricionista.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Na parkingu u Hrvatskoj snimio kukca jezivog izgleda: Zna li neko koja je ovo životinja?

Na popularnoj društvenoj mreži Reddit, često nailazimo na zanimljive...

(VIDEO) U zagrebački tramvaj ušla Dubioza kolektiv i napravila show

Dubioza kolektiv iznenadila je Zagrepčane svirkom u tramvaju. Na okretištu...

(VIDEO) Adi Šoše objavio novu pjesmu i spot i najavio koncert u Sarajevu

Adi Šoše, jedan od najtalentiranijih i najtraženijih pjevača nove...