Event & ZabavaLife

U subotu Teqvoly Winter Poli Cup na Bjelašnici, podršku pružili Ćatić, Džumhur, Begović, i mnogi drugi sportisti

0

Na Bjelašnici će u subotu 16. januara biti održan prvi Teqvoly turnir na snijegu, što će ujedno biti svjetska premijera na ovoj podlozi. Turnir će biti održan u neposrednoj blizini ski-liftova s početkom u 10 sati, a organizatori poručuju da je već sada sve spremno da takmičenje protekne u dobroj i ono najvažnije, sigurnoj atmosferi.

U subotu Teqvoly Winter Poli Cup na Bjelašnici, podršku pružili Ćatić, Džumhur, Begović, i mnogi drugi sportisti, Life.ba

Što se tiče samog turnira, osiguran je nastup minimalno osam ekipa, uz mogućnost proširenja i pravljenja drugog sistema takmičenja s obzirom na veliki broj upita koji dolaze, ali i ograničenog vremena jer bi se turnir trebao završiti do poslijepodnevnih sati.

Uz sve to, bitno je ispoštovati sve epidemiološke mjere na što su se organizatori ranije obavezali u dogovoru s nadležnim organima.

Bitno za napomenuti jeste da će ekipe zbog ravnopravnosti činiti po jedan muškarac i jedna djevojka, a planirano je da se igra na dva dobijena seta do 11 osvojenih poena.

Za najbolje ekipe je osiguran nagradni fond, a pored novčanih nagrada (1.000 KM) organizatori su spremili i brojne druge vrijedne nagrade. Za sve učesnike je osiguran bogat poklon paket, a sponzori su osigurali i niz besplatnih iznenađenja za posjetioce samog turnira kako bi doživljaj bio potpun.

Da je turnir već sada privukao veliku pažnju govori podatak da je veliki broj poznatih bh. sportaša podržao organizaciju ovog takmičenja, a među njima su: Asmir Begović, Adnan Ćatić, Husref Musemić, Damir Džumhur, Nihad Đedović, Krste Velkoski, Emir Sulejmanović, Sani Čampara, Kenan Kamenjaš, slovenski golman i bivši čuvar mreže Chelseaja i FK Sarajevo Matej Delač kao i crnogorski košarkaš koji nastupa za Budućnost Petar Popović.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli TEQVOLY BOSNIA & HERZEGOVINA (@teqvoly.bih)

Šta je teqvoly i u kojem formatu će odigrati turnir?

Teqvoly je urbani sport temeljen na odbojci i stonom tenisu, a igra se na posebnom zakrivljenom stolu, tzv. TEQ stolu. Sport je utemeljen u Mađarskoj 2012. godine, a pravila nalažu da učestvuju četiri igrača, odnosno dva po ekipi, bez obzira na spol i godine.

LIFE:  [video] Zajednička karta za četiri bh. skijaška centra

Sport slijedi poen-format bodovanja i može se igrati na raznim površinama: beton, pijesak i akrila; u zatvorenom ili otvorenom prostoru, a na Bjelašnici će ovo takmičenje prvi put na svijetu biti održano na snijegu.

Što se tiče ostalih pravila, Teqvoly kao sport dozvoljava igračima maksimalno tri dodira, kao što je to slučaj u odbojci, a lopta se nakon toga mora prebaciti na protivničku polovinu, odnosno zakrivljenu površinu na drugoj strani.

Jedno od ključnih pravila jeste da se ne dozvoljava fizički kontakt između igrača i stola, čime je rizik od povreda minimalan.

Facebook komentari

Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

You may also like