U Travniku Andrićevi dani

- Advertisement -

Danima otvorenih vrata Memorijalnog muzeja “Rodna kuća Ive Andrića”, u Travniku će u srijedu, 9. listopada, početi manifestacija “Andrićevi dani”, koja će trajati do 9. studenoga.

Prvog dana manifestacije će premijerno biti izvedena kazališna predstava “Grad, u gradu čaša, u čaši slon”, Centra za kulturu Travnik, a planirana je i izložba slika i asamblaža Edina Numankadića iz ciklusa Slike/Zapisi i Kutije, te projekcija dokumentarno-igranog filma “Mrka ljepota”, u režiji Faruka Sokolovića.

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Legendarni Bruno Langer o saradnji sa grupom ZAR: Drago mi je što sam gost na pjesmi "Žurim", svi živimo rock'n'roll

Idućih mjesec danas, uslijedit će brojne promocije knjiga, radionice, predavanja, koncerti, te izvedbe kazališnih predstava, pa će tako 25. listopada biti održana književna večer o Andriću, Bosni i franjevcima, a 5. studenoga planiran je tematski skup “Bosna kao prostor između u književnosti Ive Andrića”.

Manifestacija Andrićevi dani utemeljena je 1976. godine, a njezini organizatori su Zavičajni muzej Travnik, Hrvatsko kulturno društvo (HKD) Napredak Travnik, Gradska biblioteka, Hrvatsko kazalište Travnik, Hrvatski kulturni centar Nova Bila, Centar za kulturu i Katolički školski centar “Petar Barbarić”.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Gdje će Bosanci i Hercegovci dočekati prvomajske praznike i šta kažu o cijeni janjetine

Bosanci i Hercegovci vrše posljednje pripreme za prvomajske praznike....

Preminuo akademik Dževad Jahić

Dževad Jahić, bosanskohercegovački lingvist, pjesnik i akademik, preminuo je...

Na parkingu u Hrvatskoj snimio kukca jezivog izgleda: Zna li neko koja je ovo životinja?

Na popularnoj društvenoj mreži Reddit, često nailazimo na zanimljive...

(VIDEO) U zagrebački tramvaj ušla Dubioza kolektiv i napravila show

Dubioza kolektiv iznenadila je Zagrepčane svirkom u tramvaju. Na okretištu...