Umjetnost inspirisana legendom 

- Advertisement -

Street art kultura današnjice predstavlja nesputan, inovaitvan, maštovit i kreativan način izražavanja umjetnika. Kroz svoj vizuelni izričaj, street artisti svijet prikazuju na drugačiji način, oslikavajući svakodnevni prostor i dajući mu novu dimenziju.

Prepoznavši svježinu, maštovitost i inovativnost street art kulture, Jägermeister je ove godine podržao ovaj vid kreativnog izražavanja te u suradnji sa Street Art Festivalom iz Mostara raspisao konkurs za najbolje idejno rješenje Jäger murala, oslikanog za vrijeme trajanja festivala. Nemali broj prijava pred Jäger tim stavili su težak zadatak – odabrati najkreativnije rješenje. Ipak, odluka je donesena – stipendiranje i putovanje na Berlin Night Embassy, pripali su Benjaminu Čengiću, poznatom muralisti iz Sarajeva. Kroz svoj rad, Benjamin je prikazao odnos čovjeka i prirode, kroz simbol jelena, davši pritom legendi o Hubertusu, inspirativnoj priči koja je nadahnula tvorca Jägermeistera, vlastiti pečat.

Vodeći se idejom street art kulture, Jägermeister je ovom umjetnošću obilježio i svoj, sad već trogodišnji projekat JMSTREETSHIRTS. Od prve godine JMSTREETSHIRTS je promovirao  uličnu kulturu i uličnu modu kroz nosive komade odjeće.

PROČITAJTE JOŠ:  Amerika na korak do potpunog gašenja TikToka, Biden već najavio da će potpisati ukidanje ove mreže

Dizajn dosadašnjih majica radili su poznati streetwear brendovi Molimao i RevoltClothing kao i poznati bh. reper Frenkie. Ove godine, JMSTREETSHIRTS predstavlja kolaboraciju sa poznatim sarajevskim umjetnikom Rikardom Druškićem. Njegov dizajn je na inspirativan i maštovit način “uhvatio”  duh Jägermeistera.

Nove, unisex JMSTREETSHIRTS namjenjene su svima kojima je ulična moda dio vlastitog izričaja, i potpuno je besplatna. Sve što je potrebno je da zapratite službene društvene mreže Jägera i budete sretne ruke. Budite dio #jmstreetshirts ekipe, i zakoračite u neobični svijet street art kulture.

PROČITAJTE JOŠ:  Preminuo akademik Dževad Jahić

Fotografija: Vedad Krkbešević

Modeli: Ajla Pustahija, Dejan Tešić

MUA: Ivana Kojović

Stilist i frizura: Lejla Ivojević

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Gdje će Bosanci i Hercegovci dočekati prvomajske praznike i šta kažu o cijeni janjetine

Bosanci i Hercegovci vrše posljednje pripreme za prvomajske praznike....

Preminuo akademik Dževad Jahić

Dževad Jahić, bosanskohercegovački lingvist, pjesnik i akademik, preminuo je...

Na parkingu u Hrvatskoj snimio kukca jezivog izgleda: Zna li neko koja je ovo životinja?

Na popularnoj društvenoj mreži Reddit, često nailazimo na zanimljive...

(VIDEO) U zagrebački tramvaj ušla Dubioza kolektiv i napravila show

Dubioza kolektiv iznenadila je Zagrepčane svirkom u tramvaju. Na okretištu...